Lachnit: Výlet s tajenkou Do skalničkové zahrádky a za Jestřábem do Prokopského údolí

08.02.2021 9:15

Výlety s tajenkou pro seniory, děti a rodiny jsou na Praze 5 natolik populární, že jich ročně projde několik tisíc návštěvníků, kteří se pak vždy v lednu těší na další novou trasu. Po výletu, který vede po dně pravěkého moře a výletu na Děvín, Petřín, Cibulku a za elegancí Barrandovských prvorepublikových vil, připravilo Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 p.o. a společnost Velká dobrodružství další výlet s tajenkou, tentokrát „Do skalničkové zahrádky a za Jestřábem do Prokopského údolí“.

Lachnit: Výlet s tajenkou Do skalničkové zahrádky a za Jestřábem do Prokopského údolí
Foto: Archiv Petra Lachnita
Popisek: Radní MČ Praha 5 JUDr. Petr Lachnit

Text výletu společně s doplňovačkou, přehlednou malovanou mapou a praktickými informacemi je ke stažení zdarma na webových stránkách Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 (ZDE) nebo na stránkách společnosti www.veldo.cz v sekci výlety zdarma a je určen pro výletníky ve věku 5-100 let. Za vyluštěnou tajenku si návštěvníci mohou vyzvednout odměnu, drobný dárek, v Infocentru Prahy 5 ve Štefánikově ulici č. 30.

Anketa

Koho z těchto kandidátů byste volili za prezidenta republiky?

hlasovalo: 13182 lidí

„Výlety s tajenkou jsou naprosto originální aktivitou, kterou budeme rádi podporovat, protože jde o zajímavé a nádherné, krátké trasy s naučně zábavnými texty, na které se mohou vydat jak děti, tak i senioři – nejlépe samozřejmě společně. Na výletě si protáhnou tělo, spousty zajímavého se dozví a objeví, společně luští doplňovačku a k tomu tráví čas spolu, v přírodě a na čerstvém vzduchu. Co víc si přát?“ vysvětluje radní MČ P5 JUDr. Petr Lachnit, který za realizací společně s Centrem sociální a ošetřovatelské pomoci Praha 5 stojí.

Prokopským údolím vede hned několik výletů s tajenkou – tento nový se soustředí na historii dvou starých zámeckých budov, a hlavně si zde přijdou na své milovníci zahrad a neobvyklých rostlin. Unikátní skalničková zahrada v Prokopském údolí se totiž znovu otevřela veřejnosti. Tento klenot nabízí návštěvníkům minimálně 2000 skalniček a dřevin, obdivovat tady můžete například sekvojovec, ale i „masožravky“.

Dalším zajímavým objektem, u kterého výlet začíná, je Raudnitzův dům. Tuto historickou památku nechala městská část Praha 5 zrekonstruovat a upravit tak, aby splňovala požadavky a komfort pro bydlení seniorů a také jim zaručila klidné a bezpečné prostředí pro život. Do tohoto významného objektu se senioři nastěhují ve 2. pololetí roku 2021 a budou moci využít výpomoci pečovatelské služby a dalších služeb, jako je pedikúra či masáže. Součástí jsou i krásné, historické prostory pro víceúčelové komunitní využití nejen nájemníků domu, ale i pro relaxaci a setkávání s veřejnosti z blízkého okolí. Realizovány budou v těchto prostorách také aktivizační a vzdělávací programy, workshopy, tvořivé dílny a volnočasové aktivity.

Od Raudnitzova domu ke skalničkové zahradě je to jen kilometr, dále cesta pokračuje kolem Foglarovy skály až na Barrandov. Trasa měří čtyři kilometry a věříme, že každý si zde přijde na své. Přeji všem výletníkům krásné zážitky a plno zábavy na trase.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…