Lidovci a Starostové v kampani vsadí na dobrovolníky

22.05.2017 22:20

Nově vzniklá koalice Lidovců a Starostů se inspirovala v sousedním Německu a podle vzoru CDU a connect17 vytvořila svoji vlastní platformu pro dobrovolníky – tzv. Žlutý tým. Dobrovolníkem se může stát každý příznivec z celé republiky.

Lidovci a Starostové v kampani vsadí na dobrovolníky
Foto: KDU-ČSL, STAN
Popisek: Logo koalice Lidovců a Starostů

Lidovci a Starostové chtějí do kampaně mimo straníky a členy mládežnických organizací zapojit aktivně i své příznivce a jako první spustí dobrovolnickou platformu.  Dobrovolníci se zapojí do volební kampaně na předvolebních mítincích, v online prostoru, poskytnou plochu pro vyvěšení koaličních plakátů nebo budou pomáhat při převozu lidí na potřebné akce. Před vypuknutím ostré kampaně v září se dobrovolníci zúčastní vzdělávacích seminářů, teambuildingových akcí a setkají se s kandidáty koalice.

„Chceme najít nadšené dobrovolníky, kterým není lhostejná současná politická situace a chtějí pomoci Lidovcům a Starostům k úspěchu ve volbách. Tato koalice představuje novou generaci politiků, kterou stojí za to podpořit a pomoci jim zvítězit. Koneckonců z příkladů v okolních zemích vidíme, že je naprosto přirozené aktivně se zapojovat do veřejného života a podílet se na něm,“ řekl Marcel Ladka, celostátní koordinátor Žlutého týmu.

Němečtí křesťanští demokraté i díky pomoci dobrovolníků vyhráli poslední tři zemské volby v Sársku, Šlesvicko-Holštýnsku a Severním Porýní-Vestfálsku. Kontaktní kampaň platformy connect17 pomohla zvýšit volební účast ve všech těmto zemích a také pomohla k historickému úspěchu CDU, které se předpovídal značný úbytek hlasů.

Dobrovolníci koalice Lidovců a Starostů se mohou registrovat přes formulář na www.zlutytym.cz, případně prostřednictvím facebookového odkazu www.facebook.com/zlutytym. Žlutý tým je možné sledovat také na Instagramu http://instagram.com/zlutytym. Klip Žlutého týmu: https://youtu.be/qA2qzAe9V9M

Pro případné dotazy či podněty je možné kontaktovat celostátního koordinátora Žlutého týmu Marcela Ladku telefonicky 777 602 551 nebo e-mailem na marcel@zlutytym.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.