Luzar (KSČM): Včerejší jednání se nekonalo proto, aby se jednotliví poslanci předváděli

05.05.2021 10:38

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 5. května 2021 k jednání sněmovny v úterý 4. května

Luzar (KSČM): Včerejší jednání se nekonalo proto, aby se jednotliví poslanci předváděli
Foto: KSČM
Popisek: Leo Luzar, KSČM

Vážená paní ministryně, dámy a pánové. Jak již jsem včera avizoval, požádal jsem tuto ctěnou Sněmovnu o zařazení nebo přeřazení bodu týkající se zkráceně Liberty Ostrava.

Bohužel, znovu opakuji, bohužel, včerejší jednání, na které jsme byli připraveni jako klub KSČM tady být do pozdních nočních hodin a vyslechnout si zástupce bezpečnostních složek - proto se tady včera tato jednání odehrávala, ne proto, aby se tady předváděli jednotliví poslanci, ale aby tady vystoupili tito představitelé bezpečnostních služeb, skončilo fiaskem. Skončilo bohužel fiaskem, a ten bod, který jsem já předkládal, aby byl, a byl schválen Sněmovnou, aby byl projednán. A proto navrhuji a dovoluji si vás žádat, abychom dnes po třetích čteních, zařadili tuto informaci, zkráceně o situaci v Liberty Ostrava, kterou by nám pan ministr Havlíček měl přednést, jaký je aktuální vývoj situace.

Jedná se o 26 tisíc zaměstnanců, kteří jsou přímo či nepřímo svázáni s tímto hutním podnikem, a ta situace je opravdu vážná. Tady hrozí krach ocelářského průmyslu v České republice, a pokud to chceme dojít tak daleko, že necháme tu situaci dojít, jako došlo k OKD, můžeme se tady dočkat velkých překvapení. Jako alternativu navrhuji, kdyby náhodou tento úmysl dneska se tímto zabývat u vás neprošel, abychom se tím zabývali zítra, to znamená ve čtvrtek, deset minut po skončení písemných interpelací.

Děkuji za pozornost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

11:17 Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

Vyjádření na CNN Prima News k jednání o důchodech, publikované na svém veřejném facebookovém profilu