Madar (UFO): Zavedení poplatku za komunální odpad v Ústí nad Labem? Vedení města jde proti občanům

18.11.2022 5:34 | Tisková zpráva

Dovolujeme si tímto informovat, že nové vedení města v koalici ANO, SPD a dvou přeběhlíků (Nechybová, Tošovský) připravuje vyhlášku o znovuzavedení poplatku za komunální odpad v částce 720 korun za rok, a to již od 1. 1. 2023!!! Jako zastupitelům nám takto zásadní dokument poslali jenom týden před zasedáním zastupitelstva!

Madar (UFO): Zavedení poplatku za komunální odpad v Ústí nad Labem? Vedení města jde proti občanům
Foto: UFO
Popisek: Ústecké fórum občanů - logo

Jak jistě víte, tak právě naše hnutí UFO tento poplatek z mnoha důvodů zrušilo. Dokonce to za nás tehdy předkládala nynější náměstkyně Nechybová. „Nejen ona asi už zapomněla, jaká byla historie. Vždyť poplatek zrušila ODS, protože navýšila daň z nemovitostí, následně jej ale znovu zavedla. Výběr poplatků byl ale neekonomický. Chroničtí neplatiči ho stejně neuhradili, což činilo skoro třtinu výběru a aparát na vymáhání stál ročně 8 milionů korun. My to brali jako podvod na občany města, a proto jsme poplatek zrušili. Pro zrušení tak nakonec hlasovali i zástupci ODS, protože si uvědomili, že to nebylo férové,“ uvádí předseda hnutí UFO Jiří Madar.

Anketa

Cítíte se ohroženi aktivitami vedení Ruské federace?

5%
94%
hlasovalo: 34785 lidí

Občané v současné době mají obrovské náklady na provoz domácností, především kvůli energetické krizi a inflaci. Naše hnutí tedy v žádném případě zavedení poplatku nepodpoří! Je mnoho jiných možností, jak získat finance do rozpočtu města, „bez zatížení kapes našich občanů“. Hnutí Ústecké fórum občanů – UFO Ústí možnosti zná a bude je předkládat!

Zavedení poplatku by stejně zase jen odnesli slušní lidé a neplatiči se jen smáli! „Jsme tedy moc zvědaví na jednání v pondělí 21. 11. 2022, hlavně na hlasování SPD Ústí nad Labem! Vždyť v programu pod bodem č. 7 slibovali, že zachovají ve městě bezplatný svoz komunálního odpadu! Že by podvod na voliče? Proti občanům města by šla i náměstkyně Věra Nechybová, která materiál o zrušení předkládala. Takže, pokud dobře počítáme, a pokud dotyční členové nového vedení města dodrží své názory a volební programy, tak tento materiál nemůže projít,“ doplňuje zastupitel za UFO Petr Křivan.

Naše hnutí samozřejmě z výše uvedených důvodů udělá vše pro to, aby tato vyhláška neprošla!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

13:04 Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 ke kratomu.