Majerová Zahradníková (ODS): Podepsali jsme smlouvu, kterou premiér explicitně slíbil nepodepsat

18.12.2018 16:45

Projev na 24. schůzi Poslanecké sněmovny 18. prosince 2018 ke Globálnímu paktu OSN

Majerová Zahradníková (ODS): Podepsali jsme smlouvu, kterou premiér explicitně slíbil nepodepsat
Foto: Archiv Zuzany Majerové Zahradníkové
Popisek: Zuzana Majerová Zahradníková je kandidátka ODS č. 3 v Olomouckém kraji

Hezké dobré odpoledne, dámy a pánové.

Já bych vás ráda požádala o zařazení mimořádného bodu na dnešní zasedání Poslanecké sněmovny a to "Rozpor mezi veřejným vyjádřením premiéra a hlasováním zástupců České republiky na valném shromáždění OSN ohledně paktu o uprchlících". Ráda bych tento bod zařadila před pevně zařazené body dnešního programu.

Pan premiér včera sliboval, že žádný globální pakt nepodepíšeme, žádný. Svůj slib dokonce vyhlásil i veřejně, četli jsme to všichni. A dnes ráno se z tisku dozvíme, že jsme se poníženými a pokořenými signatáři tohoto paktu o uprchlících stali i my.

Stručně. Podepsali jsme mezinárodní smlouvu, se kterou nesouhlasí občané, kterou tento Parlament vůbec neprojednal a kterou pan premiér slavnostně a explicitně slíbil nepodepsat. Něco jiného říká a jinak koná. To sice víme už dávno, ale to neznamená, že se s tím smíříme. Jinak mluví on, jinak mluví ministr zahraničí Petříček. Tato vláda sama o sobě je se sebou opakovaně ve velkém rozporu. Zabýváme se tady detaily, definujeme manželství, řešíme, jestli budou obědy zdarma, co děti smí a nesmí ve školách jíst, řešíme restituce a přitom nejsme schopni si uhlídat bezpečnost naší vlastní země.

Zkusme se alespoň jednou spojit a zabraňme tomuto paktu o uprchlících. Otevřeme dnes prosím jednání o tomto globálním paktu a odmítněme naši účast. Nesmíme přece dovolit, abychom se my tady dozvídali informace z médií, aby se neustále hlasovalo o nás bez nás. Myslím si, že si to naši občané zaslouží a myslím si, že toho mají opakovaně už plné zuby. Pojďme přijmout usnesení Poslanecké sněmovny s odmítnutím podepsání včerejšího paktu o uprchlících v New Yorku.

Děkuji za pozornost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

16:05 Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice návratů u nás žijících Ukrajinců v branném…