Marková (KSČM): Navyšování zdravotnických poplatků je nepřijatelné

27.03.2011 11:42

KSČM důrazně odmítá další hazard se zdravím a životy občanů České republiky v podobě úvah o navyšování poplatků ve zdravotnictví.

Marková (KSČM): Navyšování zdravotnických poplatků je nepřijatelné

Jde o stejný scénář, který nám asociální vládní pravicová koalice předvedla s plánovaným zvyšováním DPH.

Nejprve postraší chystaným navýšením poplatku u lékaře na 50 Kč, u specialisty bez doporučení praktického lékaře na 200 Kč, za návštěvu na pohotovosti na 200 Kč, za den v nemocnici na 150 Kč a za jeden kilometr jízdy sanitkou 5 Kč. Po odmítavých tanečcích z vlastních řad milostivě sleví na menší, „přijatelnější" částky tak, aby se vykompenzoval několikamiliardový úbytek finančních prostředků způsobený samotnou vládní koalicí ODS, TOP 09 a VV zvýšením DPH!

Pro KSČM je absolutně nepřijatelné, aby pravice nejprve záměrně podřezala příjmy do systému zdravotnictví zastropováním plateb zdravotního pojištění, nezvyšováním plateb za miliony státních pojištěnců, umožněním korupce, předražených zakázek a neregulováním lékové politiky ve prospěch nepřiměřených příjmů farmaceutických firem a poté vytahovala chybějící peníze z kapes těch, kteří zdravotní péči potřebují nejvíce, tedy středně a nízkopříjmových rodin s dětmi, důchodců, chronicky nemocných a zdravotně postižených.

KSČM od samého počátku zásadně odmítá nic neregulující zdravotnické poplatky a vyzývá vládu České republiky, aby řešila dlouhodobé problémy českého zdravotnictví a okamžitě přestala provádět zdraví a životu nebezpečné experimenty na vlastních občanech!

Soňa MARKOVÁ, poslankyně PČR a stínová ministryně pro resort zdravotnictví

Více:
Gajdůšková (ČSSD): Pacienti budou za Hegera platit DPH dvakrát

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

11:17 Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nakládání BIS s utajovanými informacemi