Matějka (SNČR): Eurohujeři vymysleli džihád na řidiče. A zdraží auta nejméně o 100 tisíc

17.03.2019 15:54

Snížení rychlosti na 30 km/h v obci a 60 km/h mimo obec. Mnohem víc radarů, dálková kontrola vašich aut. Za nové auto o 100 tisíc Kč víc. Předseda Strany nezávislosti František Matějka otevřeně o nových omezeních pro řidiče!

Matějka (SNČR): Eurohujeři vymysleli džihád na řidiče. A zdraží auta nejméně o 100 tisíc
Foto: archiv F. Matějka
Popisek: František Matějka, předseda Strany nezávislosti ČR

Čeká nás krásný nový svět, kde nebudou dopravní nehody, kde budeme všichni jezdit stejně rychle a pořádně si za to zaplatíme. Evropský parlament totiž schválil nová nařízení pro omezení rychlosti v celé evropské unii. Od roku 2022. Povinně.

Je to naprosto přesný příklad toho, jak funguje bruselská byrokratická salámová metoda. Přesně takhle to teď dělají s omezením zbraní a zejména nožů. Jak jsme se dostali až do takové situace?

1) Nejdřív se objeví dvě až tři studie, které dávají do souvislosti rychlost a počet úmrtí na silnicích. I když mohou být pravdivé, autoři většinou navrhují další zkoumání a nemají ultimátní závěr.

2) Pak si ale studii vezme do ruky evropský byrokrat, v tomto případě Evropská rada pro bezpečnost dopravy (ETSC) a rozešle to do všech zemí EU a všem politikům s nezávazným návrhem, že by v případě omezení rychlosti mohlo umřít až o 500 lidí týdně méně. Což je ve srovnání s rakovinou nebo pracovními úrazy malé číslo, ale všichni se můžou rozhořčit.

3) Po vlně mediálních výstupů se udělá "pilotní" projekt, třeba ve Francii. Zlepšení nenastane, ale statistika dává možnost vše ohnout, navíc se objeví vedlejší efekt "pozitivního dopadu na klima".

4) Připraví se "zákonodárná" iniciativa, najde se jeden až dva bloudi z Evropského parlamentu, kteří si na tom udělají předvolební kampaň ve svých zemích, a už se jede.

5) Následně udělá ETSC takovou nesmyslnou kampaň za vaše/naše peníze: https://etsc.eu/in-vehicle-technology-vital-to-tackling-sp…/. Všimněte si, že kromě omezení rychlosti a dálkové kontroly je hlavním návrhem měřit rychlost úplně všude.

6) Skončí to tím, co si můžete přečíst nyní v článku: https://www.lidovky.cz/byznys/auto/auta-ovladne-velky-bratr-budou-mit-omezovace-rychlosti-a-alkoholove-zamky.A190315_181856_ln-auto_vlh
Jeden nezávazný návrh na omezení rychlosti. Jen doporučení. To přece není žádný problém, navíc je to správné, budou se zachraňovat životy. A jak to celé dopadne?



- Ve Francii protesty žlutých vest mimo jiné proti omezení rychlosti, protože to přineslo jen víc radarů a pokut. Radary občané Francie ničili ve velkém
- Počet úmrtí na silnicích neklesá a neklesne, stejně jako u nožů, je to empiricky dokázáno mimo jiné na příkladu Německa
- Jak přiznal šéf skupiny Volkswagen Group Herbert Diess, kvůli všem těm "kurvítkům" budou nová malá auta o 100 tisíc Kč dražší.
- Lidem zakážou používat "nebezpečná" auta a ta nová budou tak drahá, že si je mnoho lidí nebude moci koupit.

Naprosto předvídatelně si těsně před volbami Europarlament odhlasuje takovou prasárničku. Lobby z autoprůmyslu zase vyhrála. Vítejte v novém, lepším světě.Musíme prostě pryč z EU. Tohle se nedá reformovat

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.