Mikš (ANO): Úvaha o budoucnosti města Tanvald

02.05.2016 8:26

My, kteří žijeme v Tanvaldu mnoho let a máme své město rádi, citlivě vnímáme úvahy o investicích do budoucnosti města.

Mikš (ANO): Úvaha o budoucnosti města Tanvald
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Finančních prostředků má město zatím, díky dobrému hospodaření v letech minulých, dost. Budoucnost našeho města vidíme oprávněně v rozvoji turistického ruchu.

K tomu je třeba investovat do cykloturistických tras, sportovišť i podpořit zachování a modernizaci rekreačního zázemí. Některé projekty již byly realizovány, další se chystají. Výše investic do daného projektu by měla odpovídat očekávanému přínosu a ne být jen chloubou bez následného využití.

Většinu z nás trápí, že v Tanvaldu chybí pracovní příležitosti a s tím související výskyt negativních jevů. To, že chyba vznikla dříve, mnozí z nás vědí nebo tuší, ale jak postupovat dál? Potřebujeme dát prostor podnikatelům – připravený, vstřícný. Nepředpokládejme vznik velkých podniků, ale spokojme se s více menšími firmami, kterým bychom mohli na startu pomoct.

Věříme, že se nám podaří z města vyhnat geotermální dobrodruhy. Pozemek, který jim patří, je předurčen pro rozumné podnikání. Určitě by v této centrální části města mohl vzniknout i prostor pro kulturní, společenské a obchodní využití, o který mnozí usilují. Ve městě chybí koncertní sál, muzeum-galerie, krytá tržnice…

Oživením centra bychom přilákali další návštěvníky a hlavně bychom vytvořili pracovní příležitosti pro lidi, kteří ji dnes hledají.

Pokud budeme sedět se založenýma rukama a jen nadávat, že se tu nic neděje a je tu špatný život, tak se změny nedočkáme. Hledejme příklad v městech, kde to také „nešlo“ a dnes to jsou vzkvétající obce. Těm, kteří chtějí dělat, by to určitě nevadilo. A když se někomu nebude líbit, že tu práce bude, tak se může přestěhovat.

Jaroslav Mikš

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: EU? Dnes už nesoutěžíme ve druhé lize. Inspirujeme ostatní

8:14 Premiér Fiala: EU? Dnes už nesoutěžíme ve druhé lize. Inspirujeme ostatní

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k našemu členství v EU.