Ministr Metnar: Mimořádná odměna dvacet tisíc korun je naprosto zasloužená

19.07.2021 20:54

Vojáci dostanou mimořádné odměny za pomoc v boji s epidemií Covid-19.

Ministr Metnar: Mimořádná odměna dvacet tisíc korun je naprosto zasloužená
Foto: Repro ČT24
Popisek: Ministr obrany Lubomír Metnar

V pondělí 19. července 2021 schválila vláda České republiky materiál předložený ministrem obrany Lubomírem Metnarem týkající se jednorázového navýšení prostředků na služební platy vojáků z povolání v roce 2021 v celkové výši 237 060 000 Kč (včetně souvisejících výdajů pak téměř 322 mil. Kč). Peníze budou převedeny na základě rozpočtového opatření z vládní rozpočtové rezervy do rozpočtu Ministerstva obrany ČR.

Finanční prostředky budou využity na mimořádné odměny příslušníkům Armády ČR, kteří plnili služební úkoly v souvislosti s realizací opatření přijatých vládou ČR v rámci nouzového stavu i mimo něj k omezení šíření onemocnění COVID-19 v České republice. K takovým služebním úkolům bylo vyčleněno a plnilo je celkem 11 853 vojáků z povolání, někteří se podíleli na více úkolech nebo se do jejich plnění zapojili opakovaně.

„Bez těžké práce, kterou vojáci odváděli v nemocnicích, domovech pro seniory nebo v call centrech hygienických stanic, bychom zcela jistě překonávali důsledky pandemie mnohem obtížněji. Mimořádná odměna 20 000 Kč pro každého z nich je naprosto zasloužená,“ uvedl ministr obrany Metnar.

Odměny budou příslušet všem vojákům z povolání, kteří se zapojili například do operace za účelem plnění úkolů Policie ČR při kontrole dodržování opatření omezení pohybu mezi okresy, byli nasazeni v nemocnicích, pobytových zařízeních a domovech pro seniory. Týká se to mimo jiné i těch vojáků, kteří vybudovali záložní zdravotnické zařízení a měli v rámci něj poskytovat zdravotní služby, nebo těch, kteří měli na starosti podporu odběrovým týmům v rámci Integrovaného centrálního řídícího týmu a kteří pomáhali v call centrech Hygienické stanice hlavního města Praha a krajských hygienických stanic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…