Ministr Stropnický navštívil Vojenský geografický a hydrometeorologický úřad

17.05.2016 8:35

Ministr Martin Stropnický a první zástupce náčelníka Generálního štábu generálporučík Jiří Baloun si v Dobrušce prohlédli úřad a vybavení, kterým zdejší specialisté disponují. Předvedena byla i řada ukázek – také z účasti na mezinárodním projektu geoprostorové databáze krizových oblastí.

Ministr Stropnický navštívil Vojenský geografický a hydrometeorologický úřad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Martin Stropnický

Zajímavou součástí programu byla ukázka vybraných pracovišť. Zde se ministr detailněji seznámil s úkoly plněnými v oblasti sběru a zpracování informačních podkladů o území, mapové tvorby, geodézie, fotogrammetrie, polygrafie, meteorologie, zapojení do mezinárodních projektů týkajících se zpracování geografických dat z různých teritorií světa a podobně. Zvláštní pozornost věnoval mobilním soupravám geografického a hydrometeorologického zabezpečení umístěným ve venkovních prostorách úřadu.

„Je úžasné, co zde v Dobrušce dokážete. Jsem rád, že i další důležitá složka naší armády se může řadit ke světové špičce, na kterou můžeme být po právu hrdí,“ uvedl ministr Stropnický. Hlavní inženýr, plukovník Radek Wildmann, připomněl i nasazení našich meteorologů a geografů v misích v Afghánistánu i pracoviště v kosovské Prištině.

Na závěr návštěvy byl ministr seznámen s činností tiskárny v Dobrušce, kde se tiskne kromě mapových podkladů i řada armádních publikací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Musíme říct zavčas STOP!

12:06 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Musíme říct zavčas STOP!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vpouštění politiků a neziskovek do škol