Ministr Vojtěch: VZP nemocnici podpoří speciálním úhradovým mechanismem

06.09.2019 20:20

Komentář na facebookovém profilu k situaci v rumburské nemocnici.

Ministr Vojtěch: VZP nemocnici podpoří speciálním úhradovým mechanismem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

Často se mě ptáte, jak je to s nemocnicí v Rumburku. Minulý týden jsem tam byl. Probral jsem s vedením současnou situaci. Vyslechl jsem si zaměstnance. Všechny jsem ujistil, že problémy nemocnice vnímáme a děláme vše pro to, abychom ji pomohli.

VZP nemocnici podpoří speciálním úhradovým mechanismem, což do budoucna zlepší její ekonomickou situaci. Pojišťovna již dala úhradový dodatek ke smlouvě s nemocnicí, který by měl navýšit úhrady až o 20 milionů korun. Společnost Krajská zdravotní je nadále připravena nemocnici převzít.

Zkrátka vše běží. Ale musíme počkat až doběhne insolvenční řízení, které na sebe sama nemocnice vyhlásila. Všechny strany – kraj, město, nemocnice, pojišťovny, insolvenční správkyně - potvrdily zájem nemocnici udržet, a to je pro mě naprosto zásadní.

Zdravotní péče pro občany Šluknovského výběžku musí být zajištěna a nemocnice v Rumburku společně s nemocnicí Varnsdorf, kam jsem zamířil hned následně, jsou pro region v tomto směru nenahraditelné.

Abychom dostupnost zdravotní péče v tomto regionu ještě více podpořili, máme od minulého týdne s paní ministryní zdravotnictví Saska podepsanou dohodu o tom, že čeští občané budou moci také bezplatně využívat zdravotní služby v nemocnici v Sebnitzu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce