Ministr Žák: Mýtné se rozšiřovat nebude

06.12.2013 4:31

Kabinet Jiřího Rusnoka projednal a schválil materiál s názvem Rozvoj Systému elektronického mýta v České republice – Koncepce zpoplatnění pozemních komunikací v České republice.

Ministr Žák: Mýtné se rozšiřovat nebude
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr dopravy Zdeněk Žák.

Odsouhlasený dokument připravuje technické zázemí pro pokračující výběr mýtného po roce 2016, kdy vyprší stávající kontrakt. „Dnešní materiál neznamená ani rozšíření výběru mýta na další komunikace a neznamená ani hýbání se sazbami mýta, to necháváme na vládu příští,“ zdůraznil ministr dopravy Zdeněk Žák.

Nový kabinet bude mít možnost zachovat současný stav nebo systém mýtného rozvíjet. „Dáváme tím navíc znovu velmi výrazný signál, že tato vláda si nepřeje zadávání věcí předem určeným uchazečům, ale že otevírá i u tak složitých záležitostí pole působnosti pro řadu dalších uchazečů,“ vysvětlil ministr dopravy.

Pro realizaci všech posuzovaných variant bude nezbytné co nejdříve rozhodnout o cílové podobě zpoplatnění pozemních komunikací a navrhnout příslušné právní úpravy. Do konce 1. čtvrtletí 2015 by pak mělo být zahájeno zadávací řízení na nového dodavatele či poskytovatele systému elektronického mýta.

Součástí koncepce je zároveň povinná implementace Systému evropské služby elektronického mýta, který bude platit v celé Evropské unii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo dopravy

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.