Ministryně Benešová: Talár obléknou mladí a nadějní soudci a soudkyně

14.02.2020 7:32

Prezident Miloš Zeman včera za účasti ministryně spravedlnosti Marie Benešové jmenoval do funkce 35 nových soudců a soudkyň. Na české soudy nově přijde 15 žen a 20 mužů. Většina nováčků posílí soudy v obvodu Městského a Krajského soudu v Praze.

Ministryně Benešová: Talár obléknou mladí a nadějní soudci a soudkyně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marie Benešová, ministryně spravedlnosti

Z celkového počtu bylo 11 justičních čekatelů, 12 kandidátů z řad asistentů soudců, 5 advokátů, 2 státní zástupci a 5 vyšších soudních úředníků. Na soudy v pražských obvodech zamíří celkem 20 soudců a soudkyň. Po třech posilách se dočkají krajské soudy v Plzni a Ostravě, pět nováčků zamíří na Krajský soud v Ústí nad Labem, tři nově jmenovaní soudci usednou na Krajský soud v Plzni, dvě posily zamíří na Krajský soud v Brně a po jednom přivítají nováčky na Krajském soudu v Hradci Králové a Nejvyšším správním soudu.

Prezident republiky jmenoval nové soudce na návrh ministryně spravedlnosti Marie Benešové. Ta ke jmenování uvedla: „Mám velkou radost, že si soudcovský talár obléknou tito mladí a nadějní soudci a soudkyně. Věřím, že všichni budou vykonávat svoji funkci s maximální svědomitostí a pílí."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.