Ministryně Dostálová: Ministerstvo nově podporuje zajímavé architektonické přístupy

30.07.2019 13:05

Ministerstvo pro místní rozvoj právě vyhlásilo výsledky historicky první výzvy na Podporu architektonických a urbanistických soutěží. Na vybrané projekty půjde téměř 1,4 milionu korun. Novou vizáž tak v budoucnu bude moci získat například Divadelní park ve Zlíně nebo centrum obce Středokluky.

Ministryně Dostálová: Ministerstvo nově podporuje zajímavé architektonické přístupy
Foto: MMR
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová

„V České republice jsou architektonické a urbanistické soutěže oproti jiným zemím využívány málo, proto jsme se rozhodli vypsat tuto výzvu, abychom snížili obavy vypisovatelů z nákladů na ceny a odměny v soutěžích. Cílem našeho programu je dotování části těchto odměn. Věříme, že díky tomu dojde k častějšímu využívání podobných soutěží,“ vysvětlila ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.


Dotace 1,345 milionu korun půjde na pět projektů. Jsou jimi: Architektonická soutěž na rekonstrukci a dostavbu kina a úpravy okolí v České Kamenici, Odpočinková zóna Cidlina, Divadelní park ve Zlíně, Centra obce Středokluky a Architektonická soutěž „Komunitní centrum Říčanský mlýn“.

Výzva na dotační titul Architektonické a urbanistické soutěže obcí 2019 byla vyhlášena ke dni 5. 11. 2018. Žádosti bylo možné podávat do 15. 2. 2019. Celkově bylo pro hodnocení přijato osm žádostí.

Více informací včetně schválených projektů naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…