Ministryně Dostálová: Nejlepší krátká videa k česko-saským projektům jsou připravena na hodnocení

20.08.2018 7:32

Program spolupráce Česko–Sasko 2014–2020 se ve svém každoročním ohlédnutí tentokrát vydává novým směrem. Nejen nositelé projektů, ale i všichni další zájemci byli vyzváni, aby natočili krátká videa o výsledcích, kterých dosáhli díky poskytnuté dotaci. Videa tak nahradí tradiční „tabulky“ s čísly a popisy a díky tomu mnohem názorněji ukážou, jak se spolupráce mezi Českem a Saskem s podporou Evropské unie stále více rozvíjí.

Ministryně Dostálová: Nejlepší krátká videa k česko-saským projektům jsou připravena na hodnocení
Foto: archiv kandidátky
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová

Nyní je na čase vybrat ty nejlepší příspěvky. Všechny doručené videoklipy jsou dostupné pod heslem "Kooperationsprogramm Sachsen – Tschechien" na videokanálu YouTube a „těší se“, že obdrží spoustu „lajků“, aby mohly být prezentovány na letošní výroční konferenci, která se koná 5. září 2018.

„Právě na této akci, která se uskuteční v sousedních pohraničních obcích Vejprty a Bärenstein, bude šest nejlepších videoklipů prezentováno a odměněno. To vše se odehraje ve společně vybudovaném centru obou obcí, které bylo podpořeno v rámci přeshraničního projektu finančními prostředky EU v předchozím programovém období 2007 až 2013,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Součástí akce budou také první neformální jednání o možném zaměření česko-saského přeshraničního programu a jeho struktuře po roce 2020. Během samotného programu se také uskuteční rozhovory se zajímavými osobnostmi z Krušných hor, pódiová diskuse o dlouhé a stále trvající cestě hornické kulturní krajiny Krušnohoří na seznam světového dědictví UNESCO, hudební a kulturní příspěvky a "EU na dotyk".

Pro přeshraniční projekty realizované společně příjemci dotací z Česka a Saska je až do roku 2020 k dispozici celkem 158 milionů eur pocházejících z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Od zahájení programu v červenci 2015 bylo z těchto prostředků financováno již 124 přeshraničních projektů částkou ve výši zhruba 145,1 milionu eur z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Veškeré informace k programu spolupráce a videosoutěži naleznete ZDE

Zaslaná videa ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…