Niedermayer (TOP 09): Trump, Babiš, Erdogan

11.10.2019 8:36

Komentář na facebookovém profilu k tureckému útoku na severní Sýrii

Niedermayer (TOP 09): Trump, Babiš, Erdogan
Foto: TOP 09
Popisek: Luděk Niedermayer

Rozhodnutí presidenta Trumpa "vyklidit" část Syrie pro operace turecké armády neznepokojilo jen evropské politiky (obava vzniku dalšího konfliktu a důsledky do migrace). Proti rozhodnutí "svého" presidenta se staví i část jeho strany.

Ostatní by asi mělo šokovat to, jak president Trump komunikuje, co může udělat vojenská supervelmoc číslo 1 (viz jeho tweet, americký prezident pohrozil, že „totálně zničí a vymaže z povrchu zemského“ tureckou ekonomiku, jestliže Ankara podnikne v reakci na stahování amerických vojáků ze Sýrie cokoli, co bude Donald Trump považovat za překročení určité hranice).

Dalším nemilým překvapením je pro mne to, co v této souvislosti udělal český premiér, který se zřejmě považuje za "řešitele" všech trablů světa. Ten totiž jménem V4 při jednání s tureckým presidentem toto řešení, které může zahrnovat razantní persekuci Kurdů tureckou armádou, dle informací HN, podpořil. A záhy tento jeho postup, jdoucí proti linii EU, odmítly 2 země z V4 (ZDE).

Jako by nestačilo, že mnoho trablů dnešního světa nemá snadné řešení. Chaotické a nepromyšlené akce politiků, jako je pan Trump nebo dnešní český premiér, umí tento svět ještě podstatně zhoršit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…