Okamura (SPD): Ve vlastním městě se kvůli cizincům nemůžeme cítit nebezpečně

27.07.2015 11:18

Tomio Okamura na Facebooku vyhodnotil svou páteční návštěvu Teplic, kde se zúčastnil hromadného venčení psů pod okny arabských hostů, ale také besedy s místními občany:

Okamura (SPD): Ve vlastním městě se kvůli cizincům nemůžeme cítit nebezpečně
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Lidé hovoří s Okamurou. Stěžují si na soužití s arabskými hosty.

V pátek jsem se v Teplicích společně s kolegy našeho hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) zúčastnil velkého setkání s místními občany, jelikož jsem si chtěl přímo na místě poslechnout, na co konkrétně si občané Teplic nejvíce stěžují v souvislosti s arabskými návštěvníky města. Na naše společné setkání, jehož součástí byla procházka s pejsky, přišlo více než 700 obyvatel Teplic a dozvěděl jsem se od nespokojených občanů, že lázeňští hosté z arabských zemí neustále svým hlasitým projevem v centrálním Šanovském parku ruší noční klid, zanechávají po sobě každý den velké množství odpadků na veřejném prostranství, ničí parkovou zeleň a jejich nevychované děti čas od času bezdůvodně napadají návštěvníky parku a jejich čtyřnohé miláčky.

Domluvili jsme se na společném postupu řešení této situace a podle místních občanů by nejlepším řešením bylo řádné poučení lázeňských hostů ze strany jejich provozovatele o správném chování v hostitelské zemi. Trvám na tom, že není možné, abychom se ve vlastním městě či ve vlastní zemi cítili kvůli cizincům nebezpečně. A už vůbec není možné, abychom se my ve vlastní zemi přizpůsobovali životnímu stylu Arabů či Afričanů.

Město vynakládá miliony korun na údržbu a opravu parku z městské pokladny, přičemž obyvatelé Teplic se tam rozhodně neválí a nic nedevastují. Pokud by byla dostatečná osvěta a poučení těchto arabských hostů, bylo by možné tyto prostředky použít daleko lepším způsobem na jiné potřebné věci.

Dalším řešením je, aby zástupci města důsledně vyžadovali prostřednictvím své městské policie řádné dodržování zákonů a nařízení v této lokalitě a nezavírali před tím oči. Já sám se budu snažit přes určitá místa pomoci s tím, aby se osvěta ohledně řádného chování hostů a vyžadování k dodržování zákonů začalo pravidelně provádět a naplnilo se tak přání teplických obyvatel.

Celé setkání proběhlo v klidu a bylo na místě vidět, že se celá věc týká velkého množství teplických obyvatel.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…