Vzpomínám, jak jsem před třemi, čtyřmi lety navštívil jeho supermoderní pekárnu Penam kousek od Prahy. Musím říci, že tato návštěva ve mně zanechala velmi dobrý dojem. Moderní stroje, moderní technologie, kvalifikovaní lidé…
Ale, málo platné, pokud si mám koupit chleba, raději jedu do pekárny do Ohrobce kousek od Prahy anebo jinam a kupuji si skvělý, ručně dělaný, chléb, který je i pokud jde o těsto zpracováván klasickým způsobem, a nikoli na „vědecké bázi“. A má chuť chleba, tedy českého chleba. A není ztvrdlý jako ve velkých supermarketech…
Ne vše v oblasti potravinářského průmyslu, pokud probíhá na vědecké bázi, je skvělé. Zejména pro náročnějšího zákazníka. Ani buřty, které Babiš vyrábí, nejsou zrovna na té úrovni, že bych si je chtěl koupit, stejně jako jeho další uzeniny. A pokud chci koupit kuře, jdu si pro něj od Marks and Spencer a kupuji anglické kuře.. Raději si dávám kuřata v cizině, kde mají svou specifickou chuť, u nás mají tak nějak jinou chuť. Tu Babišovu… Pokud jde o buřty, kupuji raději než ty Babišovy, které jsou chuťově nepoužitelné, buřty z menší výrobny od Dolejše v Davli. Anebo odjinud.
Bohužel, Babiš je svým pohledem na český průmysl i na jeho potřeby limitován pohledem ze svého podnikatelského úhlu. On podniká především v pečivu a buřtech…

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV