Paroubek (NS-LEV 21): Ekonom neúspěšného uhlobarona Bakaly fabuluje

14.08.2014 7:39

Ve článku 32. čísla časopisu Ekonom ze dne 7. srpna jsem se dnes na řecké pláži s jistým zpožděním dozvěděl, že prý vláda pod mým vedením spolu s Topolánkovou vládou může za ztrátu 65 miliard korun, které nebudou dočerpány z evropských fondů na finanční perspektivu let 2007–2013. Podle mého názoru budou ztráty způsobené neschopností čerpat a korupcí vzniklé za doby Nečasovy a Topolánkovy vlády možná na více než dvojnásobku částky, kterou Ekonom zmiňuje.

Paroubek (NS-LEV 21): Ekonom neúspěšného uhlobarona Bakaly fabuluje
Foto: Filip Ferbie
Popisek: Jiří Paroubek v Brně promluvil ke studentům a hostům vysoké školy BIBs

Myslím, že každému musí být jasné, že má jediná „vina“ jako premiéra v období let 2005–2006 spočívá v tom, že jsem s britským předsednictvím pro Českou republiku dojednal největší objemy peněz z evropských fondů na jednoho obyvatele ze všech 27 zemí EU. (Do hry bylo již tehdy vzato i Rumunsko a Bulharsko.) Tato jednání s evropským předsednictvím proběhla v prosinci 2005. Na nedostatky čerpání z fondů Evropské unie jsem upozorňoval Topolánkovu i Nečasovu vládu v mnoha svých parlamentních vystoupeních v letech 2007–2013.

Pokoušet se stavět mě na stejnou úroveň s vládou M. Topolánka (a vůbec nezmiňovat Nečasovu vládu) a s „nejvydařenějšími“ loupežnými akcemi Topolánkovy vlády, jako byla například Ryba domácí, může buď velký fantasta, anebo idiot, případně lhář. V každém případě člověk, který chce poškodit mou pověst. Proto se také můj právní zástupce spojí s vedením redakce časopisu Ekonom a požádá o tiskovou opravu a omluvu.

Myslím, že Z. Bakala, soudem již dříve uznaný gauner, by měl své mediální impérium co nejrychleji prodat. Tak, aby pokryl alespoň část astronomických ztrát, které jej čekají v jiných druzích podnikání.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

18:09 Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce platformových kurýrů