Pieter (SLK): Po cyklotrase Greenway Jizera již s novým značením

07.06.2018 22:37

Liberecký kraj dokončil obnovu svislého dopravního značení na cyklotrase Greenway Jizera. Původní značení již bylo na některých úsecích nejasné a nesrozumitelné, v některých místech dokonce i chybělo. Značení bylo obnoveno v délce 91 kilometrů. Kraj zaplatil za přeznačení nadregionální cyklotrasy č. 17 částku 406 000 korun.

Pieter (SLK): Po cyklotrase Greenway Jizera již s  novým značením
Foto: Liberecký kraj
Popisek: Marek Pieter

Cyklotrasa Greenway Jizera je jednou z pěti páteřních cyklotras na území Libereckého kraje. Délka celé trasy od Jizerky až po soutok řek Jizera a Labe měří 159 km. „Vzhledem k nesrozumitelnosti, zastaralosti a absenci dopravního značení jsme zadali projekt na přeznačení cyklotrasy Greenway Jizera na území našeho kraje,“ řekl Marek Pieter, náměstek hejtmana, zodpovědný za řízení resortu dopravy, investic a veřejných zakázek.

Jednou z hlavních úloh kraje vyplývající z koncepce cyklistické dopravy je zajištění přehledného označení páteřních cyklotras v kraji. V rámci projektu byl přeznačen celý úsek cyklotrasy Greenway Jizera na území Libereckého kraje v délce 91 km vedoucí z obce Svijany, přes Příšovice, Přepeře, Turnov, Dolánky u Turnova, Rakousy, Malou Skálu, Líšný, Koberovy, Železný Brod, Podbozkov, Bítouchov, Semily, Benešov u Semil, Škodějov, Vysoké nad Jizerou, Sklenařice, Paseky nad Jizerou, Dolní Kořenov až po osadu Jizerka.

Na území Libereckého kraje je povrch cyklotrasy v největší míře zpevněný, převážně asfaltobetonový, na dílčích úsecích je povrch zpevněný se štěrkovým povrchem nebo nezpevněný, s povrchem hlinitopísčitým. Trasa je označená z hlediska náročnosti pro cyklisty jako střední, na trase je několik úseků s obtížným stoupáním, a to v oblasti Pasek nad Jizerou.

Nově dochází k lokálnímu větvení páteřní cyklotrasy Greenway Jizera č. 17 a nové paralelní alternativní části cyklotrasy Greenway Jizera s označením 17A. Takto je například vyznačen úsek Příšovice–Přepeře v délce 3,7 km, nebo v úseku Líšný – Koberovy – Železný Brod v délce 8,1 km.

Na trase je 350 kusů informativních dopravních značek a 68 velkoplošných návěstí. „V následujících dnech předá Liberecký kraj dopravní značení jednotlivým vlastníkům komunikací do správy,“ doplnil náměstek Pieter.

Během dvou let plánuje kraj přeznačení dalších 11 cyklotras na Frýdlantsku o celkové délce 416 km. Liberecký kraj v letošním roce zadal projektové dokumentace na výstavbu úseku cyklostezky sv. Zdislavy, mezi městy Cvikov–Svor a na výstavbu posledního úseku cyklostezky Odra–Nisa v lokalitě u obce Chotyně. V případě získání povolení, by kraj vybudoval tyto úseky v roce 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…