Popov (TOP 09): Přůšvih na statku

19.03.2016 7:32

Farma jako atrakce pouze pro bohaté a velké firmy spřízněné s AGROFERTem. Udělat si výlet sem na tuto farmu průměrnou rodinu přijde pěkně draho! Jedinou atrakcí je pouze malé ZOO a ministr financí Andrej Babiš.

Popov (TOP 09): Přůšvih na statku
Foto: TOP 09
Popisek: Simeon Popov

Pokud si to spočítáme, tak náklady na víkendový pobyt pro 4 člennou rodinu budou celkem ca 29.600,- Kč (2 x 4.000,-Kč a 2 x 2.000,-Kč oběd-večeře jeden den plus 8.800,-Kč čtyřlůžkový pokoj jeden den; to vše násobíme dvěma nocemi). Odhlédnu od toho, že nejen průměrná rodina na tento výlet nebude mít, ale ani 1,2 mil. lidí, kteří mají příjem hluboko pod hranicí celostátního průměru.

Fungování ODS a ČSSD v letech 2007-2009? Petr Bendl (ODS): V srpnu 2008 se rozdělovalo půl miliardy korun, ale z šedesáti žadatelů uspělo jen šest projektů.

Kromě Čapího hnízda to byl například wellness park luxusního hotelu Chateau Mcely, multifunkční areál s golfovým hřištěm Resort Zduchovice nebo lyžařské centrum Monínec patřící firmě Trigema.Kontroly všech dotací udělených v Bendlově éře nařídil začátkem roku 2008 jeho nástupce v hejtmanském křesle David Rath (ČSSD). "Neshledali jsme ale nic, co by nás opravňovalo tento běžící projekt zastavit," říká dnes Rath. V této souvislosti je zajímavé, že hlavním dodavatelem Farmy Čapí hnízdo byla stavební firma BAK, která podle soudu figurovala jako "křoví" ve zmanipulovaném výběrovém řízení na rekonstrukci zámku Buštěhrad.

Právě tento zámek odstartoval aféru, na jejímž konci byl vloni Rath − zatím nepravomocně − odsouzen za korupci při rozdělování veřejných zakázek ve středních Čechách.

Takže k tomu asi tolik! Babiš křičel na volebních mítincích (a i teď), že všetci kradnú a jsou zkorumpovaní, ale nějak zapomněl zmínit, že u toho byl taky!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.