Prezident Zeman: Generálporučík ve výslužbě Jaroslav Klemeš byl zářným příkladem ryzího vlastence

08.08.2017 18:35

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal v úterý dne 8. srpna 2017 kondolenční dopis dceři zesnulého generálporučíka ve výslužbě Jaroslava Klemeše.

Prezident Zeman: Generálporučík ve výslužbě Jaroslav Klemeš byl zářným příkladem ryzího vlastence
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Vážená paní Koubová,

s opravdovým zármutkem jsem přijal zprávu o úmrtí Vašeho otce, válečného veterána generálporučíka ve výslužbě Jaroslava Klemeše. Dovolte mi, abych Vám vyjádřil svou upřímnou soustrast.

My, kteří jsme pana generála osobně poznali, můžeme potvrdit, že byl zářným příkladem ryzího vlastence, který neváhal nasadit život za svobodu své domoviny, a současně člověka, který svůj spletitý životní osud bral s nadhledem. Ať již hovořil o strastech, ale i občasných radostech z válečných let, či o těžkostech a útrapách, které jej, stejně jako mnoho dalších zahraničních odbojářů, zcela nesmyslně a nečekaně provázely po únoru 1948, vždy bylo jeho poutavé vyprávění plné osobitého humoru a zároveň i ponaučení do budoucna. O to více nám všem bude Váš otec scházet.   

Vážená paní Koubová, chtěl bych Vás ujistit, že jsem v těchto těžkých chvílích myšlenkami s Vámi, a ještě jednou vyslovuji lítost nad vážnou ztrátou, která Vás, Vaše blízké i celou Českou republiku postihla.

S hlubokou úctou

Miloš Zeman
prezident České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…