Prezident Zeman: Hejtmani jsou něco, čemu komunisté říkali kádrová základna

05.10.2015 9:47

Projev prezidenta republiky při setkání s hejtmany krajů koncem uplynulého týdne:

Prezident Zeman: Hejtmani jsou něco, čemu komunisté říkali kádrová základna
Foto: Hana Brožková (KPR)
Popisek: Prezident Miloš Zeman s hejtmanem Michalem Haškem

Dnes poprvé Vás mohu oslovit slovy dámo a pánové,

takže, dovolte mi, abych úvodem mezi námi uvítal paní primátorku Krnáčovou, která se stává díky úpravě zákonů stále více hejtmankou a nikoli pouze primátorkou. Mezi námi bych dodal, že jeden z důvodů, proč primátor nebyl zván na naše shromáždění, byla osoba pana Hudečka. Jsem rád, že jsme nyní v kompletní sestavě.

Vím, že mé návštěvy v regionech byly tak skvěle organizovány právě díky účasti hejtmanů a chtěl bych jim za to ještě jednou ze srdce poděkovat. Vzpomínám si, že jsme se setkali při poněkud smutné příležitosti, když jsme sázeli dubovou alej v době, kdy byl zavražděn šílenou ženou mladý chlapec, takže jsme tuto alej pojmenovali jménem Petra Vejvody, který 28. října dostane medaili za hrdinství, i když vím, že tím jeho život nenavrátíme.

Závěrem bych rád dodal, že jsem vždy hejtmany a primátory považoval za něco, čemu komunisté říkali kádrová základna, s tím rozdílem, že ta kádrová základna nebo rezerva se nikdy nestala za komunistické doby skutečným kádrem. A já bych si, přátelé, velice přál, aby politické subjekty, v nichž působíte, ať jsou jakékoli, dokázaly docenit obrovskou práci, kterou hejtmani a primátoři dělají, a aby dokázaly z kádrové rezervy udělat skutečné vedoucí osobnosti svých stran.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

21:03 Zahradil (ODS): Snaha mainstreamových médií omezit regulacemi konkurenci na mediálním trhu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke konferenci o svobodě slova.