Prezident Zeman: Vznešená slova člověku nedají ani práci, ani střechu nad hlavou

04.11.2015 19:49

Projev prezidenta republiky při setkání s občany města Lanškroun:

Prezident Zeman: Vznešená slova člověku nedají ani práci, ani střechu nad hlavou
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman během návštěvy Pardubického kraje

Vážený pane hejtmane, vážený pane starosto, vážení a mílí občané,

já navážu na pana hejtmana, protože každý člověk má vzpomínky na město, které navštívil. Já jsem byl v Lanškrouně mnohokrát, ale na jednu návštěvu si vzpomínám zvlášť intenzivně. To už jsem byl penzista na Vysočině a přátelé mě zavedli, nebo spíše zavezli, na okraj Lanškrouna, kde stálo několik domů postavených z tehdejší vládní dotace asi tři sta milionů korun za účelem startovacích bytů, to znamená bytů pro mladé začínající rodiny, které potřebují mít střechu nad hlavou. Ptal jsem se starosty i zastupitelů na osud tohoto projektu a byl jsem ujištěn, že pokračuje, že těch domů přibylo, byly samozřejmě doplněny i rodinnými domky, a to mi udělalo radost, protože říkat vznešená slova typu, chceme prosperitu, chceme svobodu, a tak dál, no kdo by to nechtěl, ale vznešenými slovy se člověk nenají a vznešená slova mu nedají ani práci, ani střechu nad hlavou.

A Tomáš Masaryk kdysi mluvil o drobné černé trpělivé práci, která není vidět, o které novináři nepíšou, to už nenapsal Masaryk, to říkám já, a která je přitom daleko užitečnější, než ony politické fráze, kterými jste někdy zaplavováni.

Takže, chtěl bych Všem nám popřát, aby se dařilo. Vím, že nezaměstnanost je tady čtyři a půl procenta, což už je docela dobré číslo. Vím, že máte své nedostatky, například Lázek, který má vyvrácená vrata a kam se dostane každý obejda, takže ne všechno je v Lanškrounu v pořádku, aby bylo jasno. Ale to důležité je, že věci jdou správným směrem, že se můžeme radovat z toho, že každý z nás něco v životě dokázal nebo dokáže, že každý z nás buď zasadil strom, nebo postavil dům, nebo zplodil dítě, to je mimochodem velmi příjemná aktivita alespoň pro jednu část populace, ale věřím, že pro obě. A chtěl bych, aby místo oněch neustálých politických frází, které v parlamentě slyšíme každý den, pokud nám duševní zdraví dovolí dívat se na televizi, tady byla ta právě masarykovská černá poctivá práce, která opraví nebo postaví dům, zasadí strom, zplodí dítě.

Přeji Vám v životě úspěch a děkuji za pozornost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině