Primátor Hrabálek: Záchrana haly TJ Slavia pokračuje, město investuje do její střechy

07.08.2020 19:58

V loňském roce radnice přispěla částkou 11 milionů korun na novou palubovku v hale TJ Slavia. Rozsáhlé rekonstrukce ale vyžaduje celá budova, zejména její střecha.

Primátor Hrabálek: Záchrana haly TJ Slavia pokračuje, město investuje do její střechy
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Město se nyní chystá investovat 482 tisíc korun bez DPH do provedení diagnostiky a posouzení střešní konstrukce, aby mohlo co nejdříve dojít k její samotné opravě. Ještě předtím by však radnice chtěla projednat s vedením oddílu převzetí objektu do svého majetku.

„Technický stav odpovídá stáří budovy, která je neustále v provozu od počátku devadesátých let, v současnosti je nutná rekonstrukce především její střechy. Chceme, aby k těmto opravám došlo co nejdříve a hradecká veřejnost měla kde sportovat. Výjimkou ze směrnice zastupitelstva jsme zadali společnosti PEEM posouzení únosnosti konstrukcí haly TJ Slavia, abychom mohli získat informace o skutečném stavu střechy. V koalici jsme se shodli na tom, že dlouhodobě nemůžeme investovat do cizího majetku, proto je ideální variantou převedení budovy TJ Slavia do majetku města, jelikož oddíl TJ Slavia bohužel nemá možnost opravy haly financovat,“ říká primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek. Společnost PEEM provede analýzu stavu střechy za 482 tisíc korun, hotová by měla být na podzim. „V případě, že se podaří uvolnit finanční prostředky na opravu a bude možné ji ještě podpořit získáním dotace, chtěli bychom začít s pracemi ještě v tomto roce,“ dodává primátor.

Opravu střechy haly TJ Slavia řeší město již delší dobu. „Nemůžeme si dovolit zbytečnou časovou prodlevu. Bude nutné udělat diagnostiku vazníků i dalších konstrukčních prvků haly. Ještě před kompletní rekonstrukcí střechy bude také nutné nechat upravit projektovou dokumentaci,“ říká náměstkyně primátora pro oblast správy městského majetku Věra Pourová. Nabytí budovy do majetku města je zatím předjednáno. „Všude panuje shoda, je třeba jen ladit detaily, tedy jaká forma převodu je nejlepší, čerpání možných dotací a podobně,“ doplnila Pourová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…