Primátor Jura: Biokoridor Hloučela získá svůj Dlouhodobý pěstební plán

28.04.2022 4:33

Zelený biokoridor je častým místem relaxu obyvatel Prostějova i jeho návštěvníků. Jako takový vyžaduje neustálou pozornost ze strany vedení města. Nyní je zde pěstební plán, který pomůže v péči o tuto lokalitu.

Primátor Jura: Biokoridor Hloučela získá svůj Dlouhodobý pěstební plán
Foto: Město Prostějov
Popisek: František Jura

Jde o odborný nástroj pro plánování, řízení a evidenci pěstebních zásahů, kterými se naplní dlouhodobé porostní ekologicko-stabilizační cíle biokoridoru. 

Anketa

Podporujete vládní výzvu k udávání tzv. dezinformací?

1%
97%
hlasovalo: 47597 lidí

„Hloučela tvoří zelené plíce našeho města. Chceme ji dlouhodobě rozvíjet jako skvělé místo k relaxaci a pobytu v přírodě,“ uvedl primátor František Jura.

Součástí Pěstebního plánu bude mapa, kde dojde k rozlišení jednotlivých porostních celků a skupin. Budou v ní zachyceny také hlavní pěšiny a technické prvky, které jsou důležité pro orientaci v terénu. Chybět nebude ani popis stavu a krátkodobý i dlouhodobý pěstební plán.

„Získáme potřebnou technickou součinnost - například výběr ploch pro roční plán, vyznačení prací v terénu, plánovací kalkulaci a podobně. Budeme tak v potřebném časovém předstihu moci plánovat a realizovat konkrétní probírky, kácení, výsadby a další podpůrné činnosti pro zlepšení ekologického stavu porostů. Dlouhodobý pěstební plán bude zpracován na deset let s podrobnějším upřesněním na dobu pěti let,“ vyjmenovala náměstkyně primátora pro životní prostředí Milada Sokolová.

Podle rozhodnutí radních se o zpracování pěstebního plánu biokoridoru Hloučela postará autorizovaný krajinářský architekt Ing. Petr Ondruška z Krnova. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky je 250 tisíc korun (bez DPH).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zelení: Chceme otevřít debatu o dani ze superbohatství

22:01 Zelení: Chceme otevřít debatu o dani ze superbohatství

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k zajištění dostatku finančních prostředků pro chod…