Primátor Jura: Facebookový profil města je s vámi už třetím rokem

15.01.2020 10:25

Založen byl v srpnu 2016 a jeho sledovanost stále stoupá. Za dobu existence profilu máme 2512 sledujících, z čehož máme pochopitelně radost.

Primátor Jura: Facebookový profil města je s vámi už třetím rokem
Foto: Město Prostějov
Popisek: František Jura

Největší zájem vzbudilo například video labutí přecházejících komunikaci, které lidé sledovali nejen u nás, ale také v zahraničí. (Pochlubit se u něj můžeme jedinečným zobrazením 50 tisíc IP adres, odhadovaným dosahem téměř 110 tisíc a tisícovkou sdílení). Tento úspěch byl mimo jiné také hybatelem při zavedení videoportálu města PVTV. Jeho návštěvníci si mohou, dle okruhu svého zájmu vybrat videa, která je zajímají.

„Nejvíce sledovanými facebookovými příspěvky jsou ty kulturně společenské, policejní či zábavné. Lidé využívají komentáře u příspěvků a získávají od nás informace, které je zajímají. Vyjadřují tím souhlas či nesouhlas s danou tematikou, což je pro nás jasným přínosem,“ uvedl primátor města František Jura s tím, že velkým tahákem jsou mimo jiné i publikované fotografie nejen z kulturních a sportovních akcí, ale také fota zdejší architektury, přírody a podobně. Město z tohoto důvodu založilo Instagramový účet, který je zaměřen na prezentaci zmíněných fotografií. Krása Prostějova a jeho okolí tak půjde dál k těm, kteří naši oblast ještě neznají.

„Lidé, které náš facebookový profil zajímá, jsou nejenom z Česka, ale také Slovenska, Maroka, Alžírska, Německa, Spojeného království, USA nebo třeba Itálie,“ doplnil primátor Jura.

Pro dokreslení statistiky můžeme uvést, že 62 procent fanoušků jsou ženy, 38 procent muži. Věková kategorie, kterou nejvíce face stránky města Prostějova zajímají je v rozmezí od 35-44 let, následují kategorie 23 - 34 a dále 45 - 54 let.

Děkujeme za přízeň!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Odmítám šmírování lidí ze strany státu

7:17 Rajchl (PRO): Odmítám šmírování lidí ze strany státu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu ODS hlásit úřadům každý převod částky, přesa…