Primátor Nwelati: V množství investic máme za sebou rekordní rok

28.12.2017 14:20

Investiční aktivita města Mladá Boleslav byla v roce 2017 mimořádná. I když město nerealizovalo žádnou velikou stavbu, naopak uskutečnilo či zahájilo desítky menších a středních investic ve prospěch rozvoje Mladé Boleslavi.

Primátor Nwelati: V množství investic máme za sebou rekordní rok
Foto: ddm-mb.cz
Popisek: Mladoboleslavský primátor Raduan Nwelati

Zároveň velmi aktivně rozjelo investice, které financuje s pomocí evropských dotací v rámci Integrovaného plánu rozvoje území (IPRÚ). Primátor Raduan Nwelati zdůraznil, že v mimořádném rozsahu se investovalo v roce 2017 především do oblasti školství a oprav komunikací.

Do oprav komunikací a veřejných prostranství směřovalo podle předběžných souhrnů zhruba 130 milionů korun.  K největším akcím patřily celoplošné opravy Koněvovy ulice v Čejeticích, částí ulic J. Palacha, Na Radouči a Havlíčkova, oprava ulic Erbenova, Krátká, Václavkova i rozsáhlá oprava části ulice Dukelská. Město stihlo opravit také řadu chodníků i v příměstských částech a lokalitách v Čejeticích, v Podlázkách i na Sahaře.

Mezi největší chystané akce v roce 2018 patří revitalizace střední části Ptácké ulice, bude pokračovat oprava Dukelské ulice mezi Štefánikovou a Laurinovou ulicí, ale i napojení Dukelské ulice na severovýchodní tangentu.  Plánují se i opravy dalších ulic na severním sídlišti, obslužné komunikace v blízkosti nové sportovní haly, ulice V Rokli, obslužné komunikace souběžné s T. G. Masaryka a dalších ulic. Pokračovat bude i velká oprava ve spolupráci se společností VAK MB v Dukelské ulici v seku mezi ulicemi Štefánikova a Laurinova.

V oblasti školství a sportu se investovalo do nástaveb na 2., 3. a 6. ZŠ, do druhé etapy rekonstrukce školní jídelny ve Václavkově ulici, ale i do úpravy zařízení i areálů na mateřských školách. Investice do oblasti školství přesáhly částku 80 milionů korun.  I v příštím roce chce vedení města podobnou pozornost oblasti školství věnovat. Připravují se i různé projekty v sociální oblasti a kultuře.

Náměstek primátora Jiří Bouška zdůraznil, že Mladá Boleslav prokazuje mimořádně dobrou připravenost na využití evropských dotací v rámci Integrovaného plánu rozvoje území. Z celkové částky 700 milion korun, které Mladá Boleslav v rámci IPRÚ má k dispozici, již stačilo město zažádat o čerpání dotací na konkrétní projekty ve výši přesahující 280 milionů korun. Všechny další projekty jsou již rozpracované a podle vedení města nebude problém s včasným využitím celé alokované částky. Před Vánoci již město získalo prvních 5 z plánovaných 21 nových autobusů, město v rámci IPRÚ postavilo i nové cyklostezky Debře, přes Klenici do Řepova i v Havlíčkově ulici, chystají se i další projekty v dopravě. Významné investice směřují nebo se připravují v rámci IPRÚ také do školství a do sociální oblasti. Komplikovanější situace je v oblasti sociálního bydlení, kde  průběžně mění podmínky a kde je nutné pečlivě zvážit, které projekty a do jaké míry budou skutečně pro město výhodné i do budoucna.

Upřesnit plán všech oprav a investic v roce 2018 bude ovšem možné až po schválení rozpočtu města, které se plánuje na jednání zastupitelů koncem ledna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…