Primátor Staněk oficiálně přivítal první miminko letošního roku

06.03.2017 10:56

První Olomoučánek roku 2017 má za sebou slavnostní přivítání mezi občany města. Malého Matěje Dvořáka přivítal primátor Antonín Staněk v obřadní síni olomoucké radnice, kde jemu a jeho rodičům také předal praktické dárky od sponzorů.

Primátor Staněk oficiálně přivítal první miminko letošního roku
Foto: archiv primátora
Popisek: primátor Olomouce doc. Mgr. Antonín Staněk, Ph.D. (ČSSD)

„Milý Matěji, vítej mezi Olomoučany. Přeji ti, aby se ti Olomouc stala městem, na které budeš vždy rád vzpomínat, i když tu třeba neprožiješ celý život. Možná za několik let zde v obřadní síni proneseš své rozhodné ano, možná se staneš absolventem naší univerzity, možná zde i zestárneš. Ať tak či tak, snad ti bude Olomouc stále milá,“ přivítal Matěje mezi Olomoučany primátor.

Tradiční vítání prvního občánka roku se v obřadní síni olomoucké radnice uskutečnilo již poosmnácté. Dárky pro prvního Olomoučánka zajistil Sbor pro občanské záležitosti Magistrátu města Olomouce a obvyklí sponzoři jako Technické služby města Olomouce, a.s., nakladatelství a vydavatelství CAMPA-NET, a.s., a Rodinné centrum Heřmánek.

Malý Matěj Dvořák, stejně jako jiná první miminka roku, dostal zlatý řetízek s přívěskem se znakem města, Komerční banka již tradičně věnovala 10 000 korun, technické služby popelnici plnou plen a nechyběla ani spousta dalších užitečných dárků jako dětská kosmetika či knížky.

Vítání prvního občánka i tentokrát doplnily děti ze ZŠ Zeyerova se svým vystoupením a dva malí Hanáčci z Horky nad Moravou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie