Primátor Vokřál informoval v maďarském Györu o vývoji tří projektů Centrope

18.01.2018 22:00

Pokračuje spolupráce v rámci projektu Centrope, který sdružuje aktivity jižní Moravy, částí Rakouska, Slovenska a Maďarska. Včera se v maďarském Györu uskutečnilo další jednání představitelů politické rady tohoto orgánu.

Primátor Vokřál informoval v maďarském Györu o vývoji tří projektů Centrope
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Petr Vokřál, ANO

Brněnský primátor Petr Vokřál informoval o vývoji třech projektů. Konkrétně o vývoji mezinárodní studentské soutěže MUNISS (ZDE), která vysokoškoláky ještě při studiu zapojuje do praxe. Dále o projektu Sub>urban (ZDE) spočívající v oživení okrajových částí měst, to znamená i Brna. A také o dalším vývoji cyklostezky Brno-Vídeň (ZDE).

Centrope je název regionu, který zahrnuje jižní Moravu, slovenské kraje Bratislavský a Trnavský, západomaďarskou župu Györ-Moson-Sopron (Ráb-Mošon-Šoproň) a Vaš a rakouské spolkové země Burgenlandsko, Dolní Rakousy a Vídeň.

Dále jsou přímými členy schůzek Centrope také představitelé Brna, Bratislavy, Trnavy, Győru, Sopronu, Szombathely, Eisenstadtu a St. Pöltenu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.