Primátor Žbánek: Strom dostal jméno Hanáček

20.11.2021 10:48 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k vánočnímu stromu.

Primátor Žbánek: Strom dostal jméno Hanáček
Foto: anoolomouc.cz
Popisek: Miroslav Žbánek

Vánoční výzdoba v centru města je už kompletní. Se začátkem trhů jsme totiž rozzářili také dvacetimetrový vánoční strom na Horním náměstí. I když bylo slavnostní rozsvícení původně naplánováno až na neděli, zhoršující se epidemická situace přinutila organizátory tyto plány změnit. Proto jsme bez velké pompy rozsvítili vánoční strom už dnes večer a spolu s tím jsme ho i pojmenovali. A že bylo z čeho vybírat!

Účast v soutěži o jméno vánočního stromu byla letos rekordní. Na radnici se nám sešlo rovných 395 výtvarných návrhů, což je nejvíce návrhů za celou dobu, co soutěž pořádáme. Všechny navíc byly velmi originální a nápadité, takže nebylo vůbec jednoduché vybrat pouze jeden. Ale povedlo se nám to. Strom dostal jméno Hanáček, které vymyslely děti ze třídy Lvíčat z mateřské školy Husitská.

I když letošní vánoční trhy bohužel proběhnou bez kulturního programu, stánky s tematickým zbožím a s punčem zatím zůstávají otevřené a snad to tak i zůstane. Nikdo z nás totiž nechce přijít o vánoční atmosféru a kouzlo adventu, které si mnozí spojují právě s trhy v centru města.

Jméno loňského stromečku, Naděje, bylo symbolem očekávání lepších časů a konce covidové pandemie. Teď je však situace stejná, ne-li horší, než byla minulý rok. Proto návštěvníky trhů opravdu naléhavě prosím, buďme zodpovědní a dbejme všech hygienických opatření, ať si můžeme předvánoční čas užít v pohodě a ve zdraví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…