Rozvoral (SPD): Hnutí SPD podpořilo do funkce ombudsmana Stanislava Křečka

13.02.2020 10:46

Novým ombudsmanem na příštích šest let bude Stanislav Křeček, který byl včera zvolen ve druhém kole volby. Poslanci našeho hnutí SPD veřejně hlásali podporu panu doktoru Křečkovi a v rámci hlasování ho všichni podpořili.

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD podpořilo do funkce ombudsmana Stanislava Křečka
Foto: archiv
Popisek: Radek Rozvoral, SPD

Hnutí SPD blahopřeje JUDr. Stanislavu Křečkovi k nové funkci veřejného ochránce práv, kterou bude vykonávat v následujících šesti letech a v tomto úřadu nahradí ombudsmanku Mgr. Annu Šabatovou. S její prací nebylo dlouhodobě naše hnutí SPD spokojeno, neboť dle našeho názoru nehájila zcela zájmy našich občanů, což lze dokladovat na různých kauzách (viz případ ředitelky pražské střední zdravotnické školy Ivanky Kohoutové).

Včera byla na programu jednání Poslanecké sněmovny volba nového veřejného ochránce práv na příštích šest let. Rozhodovalo se tak mezi třemi navrženými kandidáty. Stanislava Křečka nominoval prezident republiky Miloš Zeman. Advokáta Jana Matyse, který se neúspěšně o funkci ombudsmana ucházel již v roce 2010, a vládního zmocněnce u Evropského soudu pro lidská práva Víta Schorma navrhli senátoři.

První kolo ještě neurčilo vítěze, jenom poslalo do druhého kola, které proběhlo tajnou volbou, Stanislava Křečka a Víta Schorma. Křeček získal 66 hlasů, Schorm 47 hlasů. Jan Matys, který do druhého kola nepostoupil, získal 20 hlasů. Ke zvolení v prvním kole bylo nutné získat 90 hlasů (většinu z přítomných poslanců). Rozhodlo se až v druhém kole, které začalo v 18 hodin. Následně pak předseda volební komise po sečtení všech hlasů oznámil, že Stanislav Křeček získal 91 hlasů a bude tak novým veřejným ochráncem práv. Ke zvolení bylo potřeba 88 hlasů. Víta Schorma podpořilo 53 poslanců.

Hnutí SPD přeje doktoru Křečkovi hodně sil a úspěchů, a žádá ho, ať v pozici ombudsmana hájí zájmy všech našich občanů, kteří v naší republice žijí, pracují, vychovávají své děti a vedou slušný život.

(převzato z Profilu)

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.