Rozvoral (SPD): Podporujeme tradiční hodnoty a odmítáme různé formy genderového šílenství

16.10.2020 11:33

Studenti Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy zvolili velmi nevhodný způsob, jak na sebe upozornit.

Rozvoral (SPD): Podporujeme tradiční hodnoty a odmítáme různé formy genderového šílenství
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Namísto toho, aby představili něco opravdu přínosného pro společnost, např. vyvinutí nové webové aplikace, mají výhrady k nově spuštěnému školskému informačnímu systému. Požadují, aby z něj byla kolonka určující pohlaví studentů buď odstraněna, nebo aby byla neveřejná.

Hnutí SPD dlouhodobě zásadně odmítá přijímat aktivity k dosažení genderové rovnosti, které v poslední době doporučuje OSN nebo EU. Zároveň ale jasně říkáme, že jsme pro celosvětové skoncování různých forem diskriminace žen a dívek, spočívající například v eliminaci všech forem násilí vůči nim ve veřejné i soukromé sféře, včetně obchodu s lidmi a sexuálního či jiného vykořisťování. Odmítáme ale v této problematice uplatňovat nové přístupy, ke kterým nás nabádá OSN a Evropská unie, které doporučují v zájmu dosažení celosvětové genderové rovnosti v rámci komunikace užívat genderově neutrální jazyk, který by zcela odstranil užívání mužských a ženských rodů, např. pro označení povolání. V rámci tohoto genderového šílenství představila Evropská unie v nedávné minulosti několik svých projektů, pomocí nichž chce odstranit přirozené role mužů a žen. Svým působením cílí hlavně na mladé lidi, kteří ještě nemají zcela vyhraněný názor a jsou lehce zmanipulovatelní. Jako příklad uvádím petici, kterou sepsali studenti Matematicko-fyzikální fakulty UK.

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 15.10.2020)

74%
26%
hlasovalo: 21991 lidí

Studenti sepsali petici, ve které po univerzitě požadují, aby z nového informačního systému SIS4 odebrala kolonku s pohlavím a věkem a dala studentům možnost vybrat si jméno, jakým ho budou profesoři oslovovat. Ve zkratce požadují, aby byl systém bezpohlavní. Toho žádají dosáhnout zrušením kolonky pohlaví a požadují, aby jim bylo umožněno vybírat si jména dle svého uvážení a informovat vyučující, jakými zájmeny a jakým gramatickým rodem je mají oslovovat. To jsou tři hlavní body petice sepsané studenty Univerzity Karlovy. Jejím cílem je změnit elektronický index a s ním spojené databáze pro celou univerzitu. Tuto genderovou iniciativu propagují po vzoru svých kolegů na amerických a britských univerzitách. Pod internetovou petici připojilo svůj podpis okolo pěti set studentů s odůvodněním, aby se všichni cítili o něco více vítáni.

Možnost volby pohlaví i upřednostňovaných zájmen se v anglosaském světě prosazuje stále více. Začátkem roku například Newyorská univerzita umožnila studentům informovat vyučující, jak je oslovovat a jaká zájmena mají používat, podobně jako čtyřicítka dalších. Australská Western Sydney University zase studentům doporučila používat inkluzivní slovník, vyhnout se slovům jako manžel či manželka a používat místo toho výraz partner.

Hnutí SPD odmítá stále sílící kampaň genderové ideologie, která je cílena na ovlivňování názorů našich občanů a vytváření si „toho správného pohledu“ na problematiku genderu. SPD podporuje tradiční hodnoty, které nám předali naši rodiče a prarodiče a odmítá zvrácenou teorii genderu, pozitivní diskriminaci či propagaci ideologie homosexualismu.

(převzato z Profilu)

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.