STAN: Máme třetího hejtmana, Josef Suchánek bude řídit Olomoucký kraj

12.10.2020 20:21

Po více než týdnu intenzivních jednání dnes podepsali představitelé koalice PIRÁTI a STAROSTOVÉ, SPOJENCŮ – Koalice pro Olomoucký kraj a ODS společné memorandum o vytvoření nové vládnoucí koalice v Olomouckém kraji. Novým hejtmanem Olomouckého kraje se tak stane lídr volební koalice PIRÁTI a STAROSTOVÉ Josef Suchánek (za hnutí STAN).

STAN: Máme třetího hejtmana, Josef Suchánek bude řídit Olomoucký kraj
Foto: STAN
Popisek: STAN

PIRÁTI a STAROSTOVÉ by dle podepsaného memoranda měli kromě hejtmana obsadit ještě 3 další místa v 11 členné krajské radě. SPOJENCI – Koalice pro Olomoucký kraj by měla získat pozici prvního náměstka hejtmana a 3 další místa v radě. ODS dle memoranda získá pozici druhého náměstka hejtmana a 2 další členy rady. Vyjednavači všech tří stran budou dále jednat o rozdělení jednotlivých gescí. Hejtmanem Olomouckého kraje bude Josef Suchánek (STAN).

„Josef Suchánek je rozený lídr a úspěšný manažer. Jsem přesvědčený, že při řízení Olomouckého kraje zužitkuje své dosavadní zkušenosti a bude úspěšným hejtmanem. Dohoda koaliční spolupráce mezi tolika politickými subjekty je uměním kompromisu, a především důležitým signálem, že se umíme domluvit a společně nastartovat změnu, kterou si voliči vyžádali,“ komentuje podpis memoranda v Olomouckém kraji předseda hnutí STAN Vít Rakušan.

Anketa

Máte důvěru v Romana Prymulu? (Ptáme se od 12.10.2020)

54%
46%
hlasovalo: 29447 lidí

PIRÁTI a STAROSTOVÉ získali v 55 členném krajském zastupitelstvu 13 mandátů, SPOJENCI – Koalice pro Olomoucký kraj 12 mandátů a ODS 7 mandátů.

„Občané nám svěřili velkou zodpovědnost za chod kraje. Mám velkou radost, že jsme dnes s našimi partnery podepsali memorandum o vytvoření budoucí vládnoucí koalice, která přinese pozitivní změnu Olomouckému kraji. Rozdělení míst v krajské radě spravedlivě reflektuje volební výsledky jednotlivých stran,“ říká Josef Suchánek.

Ing. Josef Suchánek (57 let)
Josef Suchánek je úspěšný manažer, který má zkušenosti s řízením několika velkých firem a organizací, mezi nimi například velkoobchodní prodejny Makro ČR nebo skupina internetových obchodů Vltava Stores. V současné době pracuje jako ředitel Správy kolejí a menz Univerzity Palackého. Dlouhodobě se zabývá řízením lidí a projektů. Hovoří dobře anglicky.
Od roku 2018 je členem hnutí Starostové a nezávislí. Do politiky ho přivedlo přání posouvat věci vpřed a pomáhat měnit Olomouc a její okolí k lepšímu. V březnu 2020 byl zvolen lídrem společné krajské kandidátky PIRÁTI a STAROSTOVÉ. Mezi jeho koníčky patří chalupaření, včelaření, příroda, sport a hudba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.