Scheinherr (Praha sobě): Praha zrychlí přisvětlování přechodů

14.09.2020 21:46

Díky nové rámcové smlouvě mezi Magistrátem hl. m. Prahy a společností Technologie hl. m. Prahy (THMP) se zrychlí vyřizování požadavků zpravidla městských částí na přisvětlení přechodů pro chodce z dvou let na půl roku.

Scheinherr (Praha sobě): Praha zrychlí přisvětlování přechodů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adam Scheinherr

Doposud přechody přisvětlovala pouze Technická správa komunikací hl. m. Prahy (TSK), které nadále zůstane přisvětlování v rámci BESIP a větších stavebních úprav. Požadavky čistě na osvětlení bude nově vyřizovat THMP. Z deseti až dvaceti ročně se nově osvětlí až 40 přechodů.

Anketa

Považujete Miloše Zemana za lháře?

21%
79%
hlasovalo: 16087 lidí

„Není nic důležitějšího pro bezpečnost chodců než dobře osvětlené a viditelné přechody. Příprava a realizace byla doposud čistě na TSK, kde požadavky přibývaly rychleji, než se stihly odbavovat. A přechody zůstávaly neosvětlené. Bylo to zdlouhavé, neefektivní a vznikaly bizarní situace, kdy lampa stála a měsíc nesvítila, protože nebyly odladěné převody majetku z jedné společnosti na druhou nebo hotová smlouva s dodavatelem energie. S tím je konec,“ řekl náměstek pro oblast dopravy Adam Scheinherr.

„Systémově to do teď nedávalo moc smysl. Vše bylo na TSK, včetně projektu a realizace, pak se osvětlení předalo do majetku kolegům z THMP. Teď budou jednodušší akce bez stavebních zásahů vyřizovat Technologie. Celý proces se výrazně urychlí a bude větší kapacita na více požadavků,“ dodal Scheinherr.

Plnění rámcové smlouvy bude financováno z položky 4347 Akce BESIP rozpočtu hl. m. Prahy, která je určena mimo jiné k tomuto účelu. Rámcová smlouva je nastavena pro přípravu a realizaci přisvětlení 60 přechodů pro chodce, celkové maximální náklady činí cca 29 340 000 Kč bez DPH do roku 2023. První výsledky budou vidět do půl roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice