Sdružení Mostečané Mostu: Zelenkova vyhláška? Zaplatí o milion méně. Udělá pro to všechno

05.10.2015 13:11

Dne 30.9.2015 proběhlo mimořádné zastupitelstvo města Mostu. Je to vůbec důležité? Jak pro koho.

Sdružení Mostečané Mostu: Zelenkova vyhláška? Zaplatí o milion méně. Udělá pro to všechno
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Jediným důvodem pro jeho svolání bylo odkývání změny vyhlášky města o koeficientech daně z nemovitostí. Týká se vás to? Pochybujeme. Jedinná změna která nastala, se týká několika podnikatelů, kteří platí daň z nemovitosti sloužící k podnikání. Město vybralo v roce 2015 touto daní cca 9 miliónů korun. Problém je v tom, že z toho více než 2 milióny zaplatil radní Zelenka. A to se mu nelíbilo. Daň je třeba snížit.

Již od března se neustále snažil prosadit změnu v radě. Nešlo to, rada vždy jeho nápad sloužící hlavně jemu a poškozující město, jehož je samozvaným vládcem, odmítla. Stop termín byl ale 30.9.2015, aby nová vyhláška mohla platit od nového roku. Když to neprošlo po dlouhodobém nátlaku, rozpustil stávající koalici a vyjednal novou, která ochotně jeho velkou domů odkývala.

Jak velkou? No přeci téměř 1 milión korun, o který zaplatí méně.

Městu chybí peníze na podporu sportu, podporu sociálním zařízením, ale klidně se vzdá části svých příjmů pro uspokojení radního Zelenky.

Několik zastupitelů ohlásilo na začátku jednání zastupitelstva střet zájmů, aby všichni věděli, že i oni by mohli mít zájem na snížení daně. Ne tak Zelenka. Když byl vyzván, aby tak učinil, pouze se pohrdavě ušklíbl a sdělil, ať každý mluví sám za sebe. Pak hlasoval pro snížení, které jemu osobně, resp. firmám, které ať zjevně nebo skrytě vlastní, přinese MILIÓN korun na dani, kterou nebude muset zaplatit.

Chcete vidět řádného hospodáře? Podívejte se na Zelenku. Hlavně když to je výhodné pro něj. Udělá pro to všechno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Orbán je autoritář. A s autoritáři se nevyjednává. Komise nás neposlechla

20:01 Peksa (Piráti): Orbán je autoritář. A s autoritáři se nevyjednává. Komise nás neposlechla

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k postoji Evropské komise vůči Maďarsku a jejími prem…