Sehnal (APB): Nechápu, co si od vyvolání hlasování o nedůvěře opozice slibovala

14.06.2021 13:20

Mediální dopady neúspěchu při hlasování o nedůvěře vládě, kdy komunisté vládní kabinet Andreje Babiše přes opakované sliby, že vládu shodí, opět podrželi, budou pro opozici jednoznačně negativní. Premiér měl možnost v dlouhém a pečlivě sestaveném projevu strhnout pozornost na svou stranu a de facto všechno překřičet.

Sehnal (APB): Nechápu, co si od vyvolání hlasování o nedůvěře opozice slibovala
Foto: APB
Popisek: Pavel Sehnal

Po neúspěchu s hlasováním se pravděpodobně nestane vůbec nic, blízkost voleb je jasná, kandidátka se odevzdávají 3. srpna, takže už je proces standardních parlamentních voleb natolik rozeběhnutý, že další gesta a akce opozice jednak nelze očekávat, ale i to hlasování působilo zoufale. 
 
Prezident Zeman opakovaně řekl, že i pokud Sněmovna vládu shodí, nechá Babiše dovládnout do voleb. Nechápu, co si od vyvolání hlasování o nedůvěře opozice slibovala. Hodnotím to jako zoufalé gesto.
 
My v Aliance pro budoucnost vnímáme jako důležité, upozorňovat občany na konkrétní špatná či škodlivá rozhodnutí vlády. Bezhlavé zadlužování, špatně řešený systém očkování, podkopávání nohou podnikatelům a živnostníkům zcela nepromyšleným systémem podpor během lockdownů a další a další věci.
 
Je nutné stále opakovat, že na prvním místě má být svoboda a odpovědnost pro všechny občany. Stát s námi nemá zacházet jako s nesvéprávnými jedinci a určovat, co budeme dělat. Máme mít možnost se zodpovědně rozhodovat sami. Stát je teď řízen naprosto chaoticky, zmateně, nikdo za nic nechce přebírat zodpovědnost, hnutí ANO je personálně vyprázdněné, Andrej Babiš do vlády nominuje lidi bez politické praxe a všechno odnáší občané. 
 
Aliance pro budoucnost jasně říká, že je nutné do nejvyšších ústavních funkcí přivádět lidi s životními zkušenostmi i politickou praxí, aby se dokázali rychle zorientovat a nenechali se ovládat úředníky. Ukazuje se, že na to nejsou připraveni ani Piráti, ale ani koalice SPOLU, která má naprosto nicneříkající program. 
 

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části
 
 

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.