Sehnalová (ČSSD): Nechuť Evropské komise řešit dvojí kvalitu potravin je nepřijatelná

11.07.2017 20:01

Dnes prezentované výsledky průzkumu dvojí kvality jsou dalším potvrzením dřívějších testů, že praxe dvojí kvality výrobků na první pohled stejných existuje.

Sehnalová (ČSSD): Nechuť Evropské komise řešit dvojí kvalitu potravin je nepřijatelná
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

Vítám, že studie vznikla, protože doplnila předchozí testy, které jsem zadala v roce 2012 a další iniciovala v roce 2015. Je dobře, že Ministerstvo zemědělství má nyní již tedy k dispozici své vlastní testy, které může za Českou republiku oficiálně prezentovat na různých fórech.

Za přínosné považuji zejména zařazení nepotravinářského zboží, v tomto případě pracích prášků, do testování. I zde výsledky potvrzují předchozí domněnky a poznatky spotřebitelů. Důkladnější průzkum na toto téma nám stále chybí, včetně zařazení dalšího nepotravinářského zboží, například kosmetiky, dětských plen atd.

Testování v pěti zemích střední Evropy podpoří dlouhodobé snahy o celoevropské řešení, po kterém volá na můj podnět také rezoluce Evropského parlamentu z roku 2013. Nechuť Evropské komise situaci řešit je nepřijatelná a až poslední průzkumy, které se provádějí v jednotlivých státech, způsobují nesmělé a spíše neochotné kroky se do tématu pouštět. Aktivitu Evropské komise považuji dosud za zcela nedostatečnou. Proto musí tlak ze strany státních orgánů pokračovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.