Senátor Antl: Naprosto nesouhlasím se zmírněním trestní odpovědnosti právnických osob

11.12.2015 5:30

Reakce Miroslava Antla k článku v Hospodářských novinách ze dne 10.12.2015:

Senátor Antl: Naprosto nesouhlasím se zmírněním trestní odpovědnosti právnických osob
Foto: redakce
Popisek: Miroslav Antl, senátor

Reakce na tento text.

Zákon o trestní odpovědnosti právních osob je vadný, to víme všichni od začátku. Česko ho přijalo jen proto, že celá EU už ho měla. Jinak by mnou uvažované změny určitě neprošly Poslaneckou sněmovnou, která byla připravená ho zamítnout jako takový. My jsme prostě ten zákon potřebovali.

Paní exministryně Benešová byla coby poslankyně u zrodu tohoto zákona a tím, že zůstala advokátkou, samozřejmě v současnosti musí lobovat (za peníze) pro svou advokátní kancelář. Je pochopitelné, že ona pro své klienty chce co nejlepší právní prostředí. Bohužel její klienti mohou být podezřelí coby nejzávažnější majetkoví zločinci. Zmírnění návrhu tohoto zákona by bylo obrovskou chybou. My jsme v Senátu kritizovali inkriminovaný zákon jako legislativně nedostatečný, nikoliv však kvůli trestnímu postihnu.

Naprosto nesouhlasím s takovým návrhem, který zmírňuje trestní odpovědnost právnických osob, když Evropa a celý svět od nás očekává něco jiného a taktéž ve svých právních řádech má něco jiného. Neposlouchejme advokáty, buďme zodpovědní legislativci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…