Senátor Feber: Systém je ve prospěch soukromých stomatologů a v neprospěch plátců pojištění

19.05.2023 8:05 | Tisková zpráva

Celkem 71 kazů objevili ostravští stomatologové z kliniky AJNA u 28 dětí, které sem včera zamířily v rámci pilotního projektu „Školáci k zubaři“ karvinského senátora Ondřeje Febra a lékaře Lubomíra Berana. Minulý měsíc, kdy do Ostravy vyjeli školáci ze Stonavy a Dětmarovic, to bylo celkem 138 kazů u 29 dětí!

Senátor Feber: Systém je ve prospěch soukromých stomatologů a v neprospěch plátců pojištění
Foto: feber.cz
Popisek: Ondřej Feber

„Chci zdůraznit, že to není žádný politický projekt, ale snaha pomoci rodinám, které nejsou schopny platit u dentisty všechny úkony z ruky. Chceme vyvolat veřejnou diskusi o neúnosné a stále se zhoršující situaci v dostupnosti ke stomatologické péči. Věřím, že naše snaha není bojem s větrnými mlýny, že když se ozve nejen hodně starostů a ten tlak bude velký, tak se nám podaří dosáhnout změny, i třeba k nelibosti zastánců současného stavu. Je třeba změnit systém, který je stále více ke prospěchu soukromých stomatologů a v neprospěch plátců pojištění, jinak zde za deset let budeme mít populaci, která si do dospělosti ponese břímě zkažených zubů a všech komplikací, které to sebou nese,“ řekl senátor Ondřej Feber.

Podle majitele kliniky AJNA, stomatologa Lubomíra Berana není stav chrupu u dětí, které nemají pravidelnou péči, dobrý. „Je šokující, že někteří žáci ve věku 6 až 10 let byli u zubaře poprvé v životě,“ uvedl

Feber doplnil, že jej kontaktují další obce a velmi stojí o zapojení do projektu. „Momentálně se na nás obrátila starostka třicetitisícové Orlové, odkud by řada rodičů chtěla takto organizovaně posílat své děti na preventivní prohlídky k zubaři,“ doplnit Feber. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

21:10 Farhan (ANO): Ten zákon provází neskutečný chaos

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…