Senátorka Němcová: Nákup vakcíny Sputnik, dostavba Dukovan a vlastizrada

19.04.2021 9:02 | Komerční článek

Komentář na facebookovém profilu k Rusku.

Senátorka Němcová: Nákup vakcíny Sputnik, dostavba Dukovan a vlastizrada
Foto: FB poslankyně Němcové
Popisek: Miroslava Němcová podporuje běloruské demonstranty proti Alexandru Lukašenkovi

Ruský teroristický útok

1) V roce 2014 byly vyhozeny do povětří muniční sklady ve Vrběticích. Na místě byli dva mrtví, stovky lidí z přilehlých obcí byly evakuovány, náklady na likvidaci škod se tehdy odhadovaly na miliardu korun.

2) Zbraně a munice z vrbětických skladů měly být dodány odpůrcům Rusů na Ukrajině či v Sýrii.

3) Zásah bezpečnostních složek byl ve Vrběticích ukončen v říjnu 2020. Předpokládám, že BIS již odhalila, že šlo o teroristický útok vedený ruskými zpravodajskými službami a měla seznam jejich agentů.

4) Přesně v té době, v říjnu 2020, požaduje  prezident ČR Miloš Zeman, aby mu BIS předala seznam ruských zpravodajských důstojníků působících v ČR, jejich českých spolupracovníků, obsah a rozsah předávaných informací. S ohledem na Zemanovy silné vazby na Rusko se lze domnívat, že chtěl  Kreml informovat, co vše BIS vypátrala.

5) Bezpečnostní experti tehdy upozornili, že jde o nehorázný požadavek, v žádné zemi se ústavním činitelům nikdy obdobné informace nesdělují. Pokud by BIS tyto informace předala, vyloučilo by ji to z mezinárodní spolupráce a byla by na léta vyřazena z činnosti.

6) Prezident mluví o bezpečnostních službách své země jako o čučkařích, cíleně a opakovaně je znevažuje a diskredituje. V listopadu 2020 oznámil, že nedoporučí ponechání šéfa BIS Michala  Koudelky ve vedení této tajné služby.

7) 17.4.2021 oznamuje předseda vlády, že odpovědnost za útoky ve Vrběticích nesou ruské tajné služby. Vyšetřování skončilo před  šesti měsíci. Exministr zahraničních věcí Petříček uvedl, že informace měl již nějakou dobu. Musel je tedy mít i prezident, premiér a ministr vnitra Hamáček. Neudělali nic, informace tajili a naopak posilovali pozici Ruska ať šlo o nákup vakcíny Sputnik či dostavbu Dukovan.

8) To, že o teroristickém útoku Ruska na našem území nakonec premiér a vicepremiér informovali, znamená, že už to nemohli dále tajit. Někdo je zřejmě upozornil, že o řádění ruských tajných služeb ví také a pokud prezident a vláda nebudou konat, zveřejní informace sám. Tím by byli usvědčeni z prosazování zájmů cizí mocnosti, tedy z velezrady. Takže museli s pravdou ven a i prezident musel souhlasit s vypovězením ruských agentů. Jinak té podivné hře nelze porozumět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

17:17 Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

Sociální role a odpovědnost firem jsou témata, která se dnes hodně řeší. Nejde ale o nic nového. Již…