Šmída (Piráti): Zatímco Babiš hledá spojence, Piráti řeší, jak prosadit program

28.10.2017 7:36

Převzato z facebooku: "Nachystáme návrhy, na kterých je shoda, a můžem plnit náš program i z opozice. Babiš může zatím dál neúspěšně vyjednávat o vládě."

Šmída (Piráti): Zatímco Babiš hledá spojence, Piráti řeší, jak prosadit program
Foto: Piráti
Popisek: Olomoucký Pirát Martin Šmída

Zatímco Andrej Babiš se svým vyhlášením menšinové vlády bez podpory sněmovny zaplétá se víc a víc do mocenských a marketingových her Miloše Zemana a Tomia Okamury, Piráti už plánují jak prosadit co nejvíc ze svého programu.

Pirátský místopředseda a momentálně nejvýše postavený neposlanec Pirátů zveřejnil na svém facebookovém profilu: "Nachystáme návrhy,na kterých je shoda a můžem plnit náš program i z opozice. Babiš může zatím dál neúspěšně vyjednávat o vládě."

V diskuzi pod příspěvkem se hned začaly objevovat nápady, kde začít. Petr Medřický z Rekonstrukce státu přispěl výsledkem z volební kalkulačky, kde drtivá většina stran deklaruje zájem zrušit poplatky za prázdná média, které vybírá Ochranný svaz autorský (OSA) z paměťových médií (hard disk, paměťová karta, atd.). Proti tomuto je pouze KSČM a nejasnou odpověď podala ČSSD. Jinak panuje všeobecná shoda všech ostatních parlamentních stran, vč. ANO, ODS a SPD.

Tento postup ostatně nastínil v rozhovoru pro DVTV i předseda Pirátů Ivan Bartoš a zmiňuje digitalizaci a transparenci státní správy či posílení pravomocí NKÚ. 

Zatímco Babiš svojí osobou vyjednávání o vládě blokuje a stále se neobjevuje nikdo, kdo by s ním vládnout chtěl, Piráti hledají cesty, jak svůj program změnit v realitu.

S trochou nadsázky by se dalo říct, že místo menšinové vlády ANO budeme mít menšinovou vládu Pirátů.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pak odešli. Neevakuovali fakultu, ale prostě odešli. Proč?

12:16 Šlachta (Přísaha): Pak odešli. Neevakuovali fakultu, ale prostě odešli. Proč?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke střelbě na FF UK.