Stržínek (ANO): Příprava chodníku v Hrachovci běží naplno

25.11.2021 11:30

Významné investice uplynulých let, ale také plánované projekty a podněty k řešení byly obsahem diskuze mezi vedením města Valašské Meziříčí a obyvateli místní části Hrachovec.

Stržínek (ANO): Příprava chodníku v Hrachovci běží naplno
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek (ANO)

Osadní výbor HrachovecValašskomeziříčská radnice investuje každoročně stovky tisíc až miliony korun do rozvoje svých městských částí. 

Anketa

Je v pořádku, když politik zbohatne na dotovaných solárních elektrárnách či jiných dotovaných obnovitelných zdrojích energie?

hlasovalo: 28386 lidí
Výjimkou není ani Hrachovec s cirka tisícovkou obyvatel. „Zde jsme za posledních sedm let investovali bezmála 30 milionů korun. Jednoznačně nejvýznamnějším projektem byla loňská výstavba šaten SK Hrachovec a přilehlého parkoviště s náklady přes 13 milionů korun. Podařilo se zde tak vytvořit moderní zázemí nejen pro pořádání mistrovských fotbalových utkání, ale také pro další sportovce,“ řekl starosta Robert Stržínek. Město aktuálně pracuje také na přípravě chodníku od tzv. esíčka po točnu. „Vzhledem k tomu, že zde mluvíme o nákladech přesahujících 40 milionů korun, bude stavba rozdělena do tří etap. Pokud půjde vše podle plánu a získáme dotaci, s výstavbou první etapy bychom mohli začít v roce 2023,“ navázal starosta Stržínek.

Občané požádali vedení města také o opravu cesty na horním konci. Zde na jaře příštího roku opraví společnost VaK Vsetín a.s. vodovod a následovat bude oprava povrchů. „Za osadní výbor jsme také nechali zpracovat projekt revitalizace plochy před kulturním domem – vchod do staré hospody. Vznikne zde klidová zóna s lavičkami, herními prvky pro děti a novými stromy,“ představil další plány Radek Vaigl, předseda osadního výboru Hrachovec. „Členové osadního výboru jsou velmi aktivní a pravidelně s námi komunikují potřeby obyvatel Hrachovce. Odvádějí opravdu dobrou práci a my jsme za tuto zpětnou vazbu moc rádi,“ doplnila místostarostka Zdislava Odstrčilová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.