Svoboda (ODS): Od vlády chceme slyšet, jak je připravená na koronavirus

28.01.2020 14:35

Místopředseda zdravotního výboru za ODS Bohuslav Svoboda požaduje ujištění, že je vláda dostatečně připravená na možné rozšíření koronaviru do ČR. Nutná opatření podle něj nelze podceňovat, stejně jako včasné informace pro veřejnost.

Svoboda (ODS): Od vlády chceme slyšet, jak je připravená na koronavirus
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec ODS Bohuslav Svoboda

„Navrhuji zařazení bodu Informace Vlády ČR k opatřením souvisejícím s šířením koronaviru. Sněmovna i lidé v ČR by měli dostat ujištění, že je vláda schopna reagovat.

Zajímá mě několik věcí: Jaké lůžkové kapacity má ČR připravené pro případ většího počtu pacientů s podezřením na infekci koronavirem? Máme nachystán dostatečný počet zdravotních pomůcek – ochranné oděvy, dezinfekce atd.? Máme dostatek personálu, který je připraven na možné nenadálé situace? Jaký bude postup v případě rozšíření viru do okolních zemí? A jaký v případě rozšíření do ČR? Nechceme vyvolávat paniku, ale informace o tom, jak jsme připraveni na různé druhy vývoje, bychom dostat měli,“ uvedl místopředseda zdravotního výboru za ODS Bohuslav Svoboda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…