TOP 09 nabízí promyšlenou vizi vývoje země

28.07.2017 7:34

Zanechat potomkům prosperující zdravou zemi, kde panuje svoboda spolu se sociální odpovědností, chtějí poslanečtí kandidáti TOP 09 v Plzeňském kraji. Opírají se přitom o zkušenosti z celostátní i komunální politiky a o kvalitní zázemí v regionálních zastupitelstvech.

TOP 09 nabízí promyšlenou vizi vývoje země
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Ženíšek

Lídrem krajské kandidátky TOP 09 je první místopředseda strany poslanec Marek Ženíšek. Vedle členů TOP 09 jsou na ní také zástupci Koruny České, Konzervativní strany a Klubu angažovaných nestraníků.

Odhodlání uspět prokazuje poslanec a první místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek při četných výjezdech a setkáních s občany po celé republice. „Je to pro mě důležitá zpětná vazba. Bavíme se hlavně o našem programu a o sloganu ´nEUhneme´. Lidé oceňují naši zásadovost a názorovou pevnost. Že plníme sliby a že stojíme za programem, ze kterého neuhneme. Občas se setkávám i s kritikou nebo nepochopením. Ale právě to mě motivuje náš program vysvětlovat a přesvědčovat lidi, že TOP 09 je v říjnovém hlasování jedinou správnou volbou,“ říká lídr Marek Ženíšek.

V Plzeňském kraji jsme postavili silnou kandidátku z úspěšných odborníků, kteří mají voličům co nabídnout. Vážím si členů tohoto týmu pro jejich zkušenosti, aktivitu i dosavadní práci pro TOP 09,“ zdůrazňuje předseda TOP 09 v Plzeňském kraji Petr Suchý, který kandiduje na druhém místě. Již druhé volební období je i plzeňským zastupitelem. „V Plzni jsme se vždy snažili být konstruktivní opozicí. I proto se nám v minulém volebním období díky tehdejšímu ministru financí Miroslavu Kalouskovi, který v roce 2013 podepsal příslib téměř 700 milionové dotace, podařilo zachránit modernizaci plzeňské úpravny vody. Ta dnes zásobuje 250 tisíc lidí kvalitní pitnou vodu i z řeky, a není třeba se bát pesticidů, které se v ní předtím občas vyskytovaly. O podobnou synergii mezi celostátní úrovní a krajem se budeme snažit i nadále. Občané si zaslouží, aby náš region byl kvalitním místem pro život na evropské úrovni,“ říká zastupitel Petr Suchý.

Z třetího místa se o hlasy voličů uchází plzeňská zastupitelka Ilona Jehličková, která se jako zástupkyně ředitele základní školy věnuje zejména školství a sociálním otázkám. Celoživotními zkušenostmi z této oblasti chce pomoci při práci na zákonech v Poslanecké sněmovně.„Celý život se věnuji dětem, a proto často přemýšlím, jakou zemi zanecháme svým potomkům. TOP 09 je jediná strana s promyšlenou vizí České republiky,“ říká Ilona Jehličková.

V pořadí čtvrtý kandidát Karel Naxera je starostou Přeštic teprve od roku 2014. Přesto už na radnici stihl řadu věcí změnit ve prospěch informovanosti lidí a zlepšení života ve městě. Radnice zveřejňuje na internetu všechny smlouvy a objednávky v hodnotě nad 20 tisíc korun, stejně jako záznamy z jednání zastupitelstva. Místní základní škola dostala nové šatny, probíhá rekonstrukce městské soustavy vytápění. Přeštice dokonce investují přes 18 milionů korun do přestavby restaurace na náměstí, kde v létě vznikne městský pivovar s roční kapacitou až 1300 hektolitrů. „Mým cílem je hájit v Poslanecké sněmovně zájmy obcí, měst a regionů. Jako starosta a místopředseda regionální organizace TOP 09 Plzeň-venkov vím, co zdejší lidi trápí a jakými problémy se musí každodenně zabývat. Obce, zejména ty malé, by měly dostávat více peněz. Ty se dají ušetřit zrušením některých nesmyslných národních dotací,“ říká starosta Karel Naxera.

První pětku kandidátů TOP 09 uzavírá bývalý starosta a dnes zastupitel městysu Chudenice David KlímaJsem přesvědčen, že i sociální témata jsou pravicová a jako bývalý starosta malé obce, vzděláním technik i humanista, mám co říci ke konzervativním tématům, jakými jsou svoboda občana, tradiční rodina, národní hrdost i státní suverenita,“ říká zastupitel David Klíma.

Program TOP 09 naleznete ZDE.

Kandidátka pro volby: 2017 poslanecká sněmovna

Kraj: Plzeňský
Volební strana: TOP 09

Poř. Jméno Věk Povolání Bydliště Polit. přísl.
1. PhDr. Marek Ženíšek, Ph.D. 38 poslanec PSP ČR Plzeň TOP 09
2. Mgr. Petr Suchý 38 ředitel IT firmy Plzeň TOP 09
3. Mgr. Ilona Jehličková 54 zástupkyně ředitele 20. ZŠ v Plzni Plzeň TOP 09
4. Mgr. Karel Naxera 45 starosta města Přeštice Přeštice TOP 09
5. Bc. David Klíma 42 vedoucí technického oddělení, Typos Plzeň Chudenice TOP 09
6. Ing. et Ing. Miloš Nový 57 vysokoškolský učitel, emeritní děkan FEK ZČU Plzeň TOP 09
7. Mgr. Alena Šůmová 54 učitelka základní školy Horní Bříza TOP 09
8. MUDr. Richard Pikner, Ph.D. 45 primář Klatovské nemocnice, odborný asistent Lékařské fakulty UK v Plzni Chválenice TOP 09
9. Mgr. Michal Vozobule 36 učitel, zastupitel města Plzně Plzeň TOP 09
10. Bc. Jana Petříčková 48 manažerka Hrádek TOP 09
11. PhDr. Jan Fluxa 37 místostarosta Městského obvodu Plzeň 2 - Slovany Plzeň TOP 09
12. Bc. Markéta Bučoková 46 tisková mluvčí Horažďovice TOP 09
13. Ing. arch. Oldřich Kodeda 58 architekt Plzeň
14. Mgr. Aleš Janoušek 41 ředitel Gymnázia Luďka Pika v Plzni Plzeň TOP 09
15. Mgr. Radoslav Škarda 38 místostarosta Městského obvodu Plzeň 3 Plzeň TOP 09
16. Ing. Miroslav Matějka 50 ekonom Plzeň KAN
17. Bc. Petr Junek 38 produkční Plzeň TOP 09
18. Mgr. Ondřej Ženíšek 41 prezident Francouzské aliance v Plzni, radní MO Plzeň 3 Plzeň TOP 09
19. Mgr. Iva Matějčková Zezulová 50 klinická psycholožka Tachov KONS
20. Mgr. et Mgr. Martin Fojtíček 46 koordinátor reformy psychiatrie pro Plzeňský kraj, pracovník neziskové organizace Ledovec Plzeň bezpp

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…