TOP 09 zahájila volební kampaň v Královéhradeckém kraji

11.06.2017 7:15

Představením volebního programu a čelních kandidátů pro podzimní sněmovní volby zahájila TOP 09 volební kampaň v Královéhradeckém kraji. Lídrem kandidátky je lékař a poslanec Leoš Heger. Kandidáty přijel podpořit předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

TOP 09 zahájila volební kampaň v Královéhradeckém kraji
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

TOP 09 nabízí voličům jasný postoj, o který se mohou opřít, což vyjadřuje ústředním sloganem kampaně - "Neuhneme". Stěžejními tématy jsou podpora podnikání, snížení sociálních odvodů, boj proti korupci a penzijní reforma. Důraz strana klade také na zkvalitnění školství a zdravotnictví.

„Zajistíme přívětivější systém pro pacienty i zdravotnický personál, efektivnější systém financování, ale také zavedení nadstandardů ve zdravotnictví s možností sjednání dobrovolného zdravotního připojištění,“ slibuje lídr kandidátky Leoš Heger.

Mezi prvními pěti kandidáty připravované volební listiny TOP 09 jsou také lékárnice Kateřina Jelínková, náměstek hejtmana Aleš Cabicar, vysokoškolský učitel a bývalý ředitel podniku Lesy ČR Jiří Oliva či starosta obce Vítězná z Liberálně ekologické strany Petr Hrubý. Kandidáti TOP 09 mají v těchto volbách podporu Liberálně ekologické strany.

„Jednou z priorit našeho programu je investice do vzdělání, které chceme modernizovat. V sociální oblasti se soustředíme na zlepšení služeb pro rodiny s dětmi, podpoříme péči o seniory, chronicky nemocné a důstojnou péči o umírající,“ komentovala program dvojka kandidátky Kateřina Jelínková.

„Můžeme si o čemkoli myslet, že se nám to nelíbí a že jsme nespokojeni, ale pakliže nejsme ochotni pro změnu cokoli udělat, zůstává vše při starém. A to nejmenší, co můžeme udělat, je jít k volbám a dát hlas lidem, kteří myslí na druhé, ctí pravidla a respektují svobodný prostor každého z nás. Taková je TOP 09,“ zdůrazňuje náměstek hejtmana a předseda krajské organizace TOP 09 Aleš Cabicar.

Petr Hrubý, starosta obce Vítězná a místopředseda krajské organizace Liberálně ekologické strany poukazuje na hlavní důvody spolupráce obou stran: „Prosazování maximální ochrany české krajiny a přírody včetně ochrany vody, půdy a biologické rozmanitosti jsou pro nás zásadní, proto podporujeme kandidátku TOP 09.“

A ekonomické priority volebního programu vysvětluje předseda TOP 09 Miroslav Kalousek slovy: „Tvořiví a šikovní lidé mají být bohatí. Ani stát, ani jeho ministerstva nám prosperitu nezajistí. Proto všem snížíme odvody sociálního pojištění o osm procent, aby každému zůstalo víc peněz. Budeme odpovědně spravovat veřejné rozpočty. Podporu podnikání si nepleteme se snahou ovládnout jej a kontrolovat na každém kroku. Ekonomický program TOP 09 je pro úspěšnou zemi, která zůstane stabilní a odolnou vůči vnějším vlivům.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…