Udženija (ODS): Někdo tady jenom kecá a nemaká

22.11.2018 10:41

Komentář na facebookovém profilu k výši výdajů na armádu

Udženija (ODS): Někdo tady jenom kecá a nemaká
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija

“Sebevědomý a prosperující stát musí mít silnou a dobře vyzbrojenou armádu. Profesionální armáda a členství v NATO jsou klíčové pro naši bezpečnost. Silná a dobrá armáda zaručuje možnost prosazování národních zájmů."

To jsou má slova před dvěma lety, kdy jsem začala silně apelovat na diskuzi o hodnotách a našich národních zájmech. V té chvíli jsem nenašla moc velké pochopení ze strany ostatních politiků, ale i veřejnosti. Ale včerejší velitelské shromáždění špiček armády ČR a také včerejší bezpečnostní konference v Poslanecké sněmovně potvrzuje, že jsem měla pravdu.

Cituji náčelníka generální štábu Armády ČR, pana generála Opatu: “Pokud má armáda za úkol bránit naši vlast, bojovat s mezinárodním terorismem a pomáhat během přírodních katastrof, musíme začít s urychlenou modernizací.”

ODS - Občanská demokratická strana byla jedinou stranou, která předkládala ve Sněmovně návrh zákona, který zvyšuje výdaje na armádu, tak abychom během několika let dosáhli výše 2 % HDP. Bez ohledu na deklarace ostatních stran, včetně vládního ANO, tento návrh neprošel. Takže někdo tady jenom kecá a nemaká!

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.