Volfová (ANO): Kraj narovnává majetkoprávní vztahy u svých nemovitostí a komunikací

25.08.2018 6:34

Kraj během pěti let získal od Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových bezplatně pozemky za více než 1,5 milionu korun

Volfová (ANO): Kraj narovnává majetkoprávní vztahy u svých nemovitostí a komunikací
Foto: archiv kandidátky
Popisek: Jitka Volfová

Kraj během pěti let získal od Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových bezplatně pozemky za více než 1,5 milionu korun. Méně administrativy, snadnější správa i další investice. To pro kraj představuje narovnávání majetkoprávních vztahů pod nemovitostmi a komunikacemi, které vlastní.

„Díky dobře nastavené spolupráci s Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových kraj od roku 2013 od Úřadu bezplatně získal 7 107 m2 pozemků pod silnicemi II. a III. třídy v celkové hodnotě více než 1,5 milionu korun,“ říká statutární náměstkyně hejtmana pro řízení ekonomiky, správy majetku a informatiky Jitka Volfová.

Kraj se snaží narovnávat majetkoprávní vztahy u svých nemovitostí a komunikací dlouhodobě. Když se to podaří a leží kompletně na krajských pozemcích, je pak jednodušší jejich údržba i další rozvoj. „Odpadá rovněž hodně administrativy. V případě jakékoliv činnosti na dané nemovitosti či komunikaci totiž kraj musí žádat o povolení vlastníky daných pozemků. Pokud je vlastníkem pozemků kraj, šetří čas i peníze,“ zdůrazňuje náměstkyně Volfová.

Úřad na kraj například bezplatně převedl pozemky pod okružní křižovatkou v liberecké ulici České mládeže nebo pozemky důležité k výstavbě nových objektů pro Domov pro osoby se zdravotním postižením Mařenice v katastrálním území Cvikov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

20:07 Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zhoršující se dostupnosti zdravotní péče