Vostrá (KSČM): Úřední maturity problém neřeší

24.04.2021 7:34

Exministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD) při jednání o maturitách ve Sněmovně znovu zvedla nápad premiéra Andreje Babiše na "úřední maturity", tedy udělení maturitní známky bez zkoušek podle průměru za studium.

Vostrá (KSČM): Úřední maturity problém neřeší
Foto: red
Popisek: Miloslava Vostrá

Je smutné, jak daleko celá situace ve školství zašla. Ministerstvo školství (ale i vláda obecně) mělo minimálně od září, kdy bylo zcela jasné, že nás druhá vlna nemine, čas na přípravu krizového scénáře, díky kterému by garantovalo všem žákům a studentům, že budou připraveni na přijímací i závěrečné zkoušky, ale hlavně na profesní život.

Tohle přeci nejde. Úřední maturita je podle mého názoru „začátkem konce“. Žáci i studenti přišli o téměř rok a půl vyučování ve škole. Jak jim ho vynahradíme? Tady jde o závažný problém, který jen maturitou „zadarmo“ nevyřešíme. 

Převzato z profilu.

Článek byl převzat z Profilu Ing. Miloslava Vostrá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě