Zachariaš (KSČM): Ponechme státním svátkům jejich pravý význam

31.10.2016 15:14

Dvojí oslavy založení samostatného československého státu rozhodně neznamenají ukázku demokracie a sounáležitosti, ať už hovoříme o domácí půdě, či zahraničí.

Zachariaš (KSČM): Ponechme státním svátkům jejich pravý význam
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Dá se říct, že Michal Horáček zahájil svoji prezidentskou kampaň. Zdali šťastně, či poněkud teatrálně a zneužil k tomu státní svátek, to nechť si rozhodne každý z nás sám. Výzva umělců, podepisování petic v divadlech a nakonec odpověď poslance Petra Gazdíka, kolik že je ten Staromák stál, je tak trochu udivující. Jestliže umělci reagují spontánně na odpor proti prezidentu Zemanovi, proč tedy podle Gazdíka byli někteří z nich placeni? A kdo vlastně byl účastníkem této pseudo oslavy?

Myslím, že hrubou chybou Horáčka v roli moderátora bylo, že nemoderoval alespoň také v angličtině. Zahraniční turisté, kteří v hojném počtu Staroměstské náměstí navštívili, totiž mohutně protestovali proti tomu, aby se mezi zpíváním ještě povídalo, a ke všemu pouze česky. A tak i mnozí naši občané až na náměstí pochopili, že se jedná o Horáčkovu volební kampaň na prezidenta  České republiky. Jedno je však jisté, získat Prahu neznamená vyhrát prezidentské volby. Výzvy k občanskému neklidu mohou být velmi nebezpečné, neboť se snaží stavět naše občany proti sobě. Násilí a nepokoje rozhodně neznamenají demokratickou diskuzi. A co můžeme čekat dál?

Samozřejmě se tito aktéři setkání na Staroměstském náměstí budou snažit tyto aktivity rozvinout až k 17. listopadu. Magistrát Prahy některé průvody zakázal. Uvidíme, komu dají lidé za pravdu. Zdali těm, kteří to myslí s naším státem a jeho občany doopravdy, nebo těm, kteří využívají různá výročí ke své popularitě. 17. listopad je svátek, který má především připomenout perzekuce studentů v roce 1939. A tomuto svátku bychom se měli všichni poklonit, protože právě mladí lidé tehdy vyjádřili svůj názor a někteří z nich za něj zaplatili svými životy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

18:05 Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k neúčasti hnutí ANO na jednání o důchodové reformě n…